Historia

Adven Suomi

Advenin Suomen liiketoiminta käynnistyi vuonna 1982 osana Neste Oy:tä. Vuonna 1985 Nesteen sisällä toiminut lämpöliiketoiminta yhtiöitettiin Neste Lämpö Oy:ksi. Vahvasti kasvanut liiketoiminta yhdistyi Nesteen ja IVOn fuusion myötä Fortumiin, osaksi Fortumin Lämpö-divisioonaa, jossa se jatkoi kasvuaan ja kehittyi entistä vahvemmaksi räätälöityjen, monipuolisten energiaratkaisujen toimittajaksi. Vuoden 2012 alussa Fortum myi Fortum Energiaratkaisut nimellä toimineen liiketoiminnan EQT:n Infrastruktuurirahastolle. 

Adven Ruotsi

Advenin Ruotsin liiketoiminta alkoi vuonna 2014. Advenin Ruotsin lämpö- ja jäähdytysratkaisut perustuvat täysin uusiutuvaan teknologiaan, kuten maalämpöön sekä aurinko- ja bioenergiaan. Adven toimittaa paikallisesti tuotettua ja kustannustehokasta lämpöä ja kylmäenergiaa kiinteistöille. 

Adven Viro

Advenin Viron liiketoiminta muodostui vuonna 1991 alueellisten lämpöyhtiöiden yhdistyessä Termest As nimiseksi lämmöntoimittajaksi. Vuonna 2000 Fortum osti yhtiön, ja muutti sen nimeksi Fortum Termest As. Yhtiö jatkoi menestyksekästä liiketoimintaansa Fortumin omistuksessa vuoden 2012 alkuun asti, jolloin se myytiin EQT:n Infrastruktuurirahastolle samaan aikaan Suomen liiketoimintojen kanssa.

Huhtikuun 2012 alussa yhtiöt yhdistivät voimansa, muodostaen Advenin. Suomen ja Viron johtava räätälöityjen energiaratkaisujen toimittaja oli syntynyt. Loppuvuodesta 2015 lähtien on Advenin omistajana ollut AMP Capital ja Infracapital.


Kiinnostuitko?

Täytä tietosi, ja otamme sinuun pian yhteyttä!

Mainostoimisto Mediataivas