Historia

Adven Suomi

Advenin Suomen liiketoiminta käynnistyi vuonna 1982 osana Neste Oy:tä. Vuonna 1985 Nesteen sisällä toiminut lämpöliiketoiminta yhtiöitettiin Neste Lämpö Oy:ksi. Vahvasti kasvanut liiketoiminta yhdistyi Nesteen ja IVOn fuusion myötä Fortumiin, osaksi Fortumin Lämpö-divisioonaa, jossa se jatkoi kasvuaan ja kehittyi entistä vahvemmaksi räätälöityjen, monipuolisten energiaratkaisujen toimittajaksi. Vuoden 2012 alussa Fortum myi Fortum Energiaratkaisut nimellä toimineen liiketoiminnan EQT:n Infrastruktuurirahastolle. 

Adven Viro

Advenin Viron liiketoiminta alkoi vuonna 1991, kun alueelliset lämpöyhtiöt yhdistyivät Termest As nimiseksi lämmöntoimittajaksi. Vuonna 2000 Fortum osti yhtiön, ja muutti sen nimeksi Fortum Termest As. Yhtiö jatkoi menestyksekästä liiketoimintaansa Fortumin omistuksessa vuoden 2012 alkuun asti, jolloin se myytiin EQT:n Infrastruktuurirahastolle samaan aikaan Suomen liiketoimintojen kanssa.

Adven Ruotsi

Advenin Ruotsin liiketoiminta alkoi vuonna 2014. Adven Ruotsin lämpö- ja jäähdytysratkaisut perustuvat täysin uusiutuvaan teknologiaan, kuten maalämpöön sekä aurinko- ja bioenergiaan. Adven toimittaa paikallisesti tuotettua ja kustannustehokasta lämpöä ja kylmäenergiaa kiinteistöille. 

Adven Group

Huhtikuun 2012 alussa Suomen ja Viron liiketoiminnat yhdistivät voimansa, jolloin syntyi johtava räätälöityjen energiaratkaisujen toimittaja, Adven. Vuonna 2014 alkanut Ruotsin liiketoiminta laajensi osaltaan yhtiötä. Loppuvuodesta 2015 lähtien Advenin omistajana on ollut AMP Capital ja Infracapital.


Kiinnostuitko?

Täytä yhteystietosi, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Mainostoimisto Mediataivas