Ratkaisuja suurkiinteistöille

Geoenergia eli maalämpö mahdollistaa suurkiinteistöille hiilineutraalin energiantuotannon paikallisesti.

Tutustu tarkemmin geoenergiaan ja tapaamme tarjota ratkaisuja kauppakeskuksiin, logistiikkakeskuksiin, toimistorakennuksiin, matkailukeskuksiin sekä hydridikaupunkikeskuksiin.

Miten geoenergia toimii?

Geoenergia eli maalämpö on maahan varastoitunutta auringon energiaa, jota saadaan kallioperästä ja maan pintakerroksesta. Lämpöpumppujen avulla kallioperään varastoitunut energia voidaan hyödyntää tehokkaasti sekä lämmitykseen että viilennykseen ympäri vuoden.

Geokaivot porataan kallioperään, mikä toimii kuin akku: kesällä varastoitunut lämpö hyödynnetään talven lämmityskaudella. Lämpöpumppujen tarvitsema sähkö voidaan tuottaa vihreällä sähköllä, jonka hinta on ennustettava.  

Miten tarjoamme geoenergia- ja hybridienergiaratkaisuja?

Adven tarjoaa geoenergiaratkaisuja sekä erilaisia hybridigienergiaratkaisuja lämmitykseen ja viilennykseen palveluna, mikä tarkoittaa, että kiinteistön omistajan ei tarvitse tehdä itse erillisiä investointeja. Adven rakentaa, omistaa ja operoi ratkaisuja sekä kehittää niitä. 

Lue lisää Energy as a service – toimintamallistamme 

Geoenergia soveltuu monenlaisiin kiinteistöihin

Geoenergia soveltuu sekä uusiin että vanhoihin kiinteistöihin. Uusissa kiinteistöissä geoenergiaratkaisu on useimmiten rakennuttu suoraan kiinteistöin alle, kun taas olemassa oleviin kiinteistöihin se yleensä rakennetaan esimerkiksi pysäköintialueen tai autotallin alle. Geoenergiaa voidaan hyödyntää myös kaupungin keskustoissa.

Kauppakeskukset, logistiikkakeskukset, toimistorakennukset, matkailukeskukset sekä hydridikaupunkikeskukset: Advenilla on laaja kokemus kaikista näistä suurkiinteistöistä.

 

Tutustu tarkemmin asiakastarinoihimme: 

Case Skanssin kauppakeskus

Case Citycon

Case Kuopion Portti

Case DB Schenker

Case Vanajanlinna