Kolme syytä harkita geoenergiaa kauppakeskukseen

1.     Ennustettavat energiakustannukset

Geoenergian myötä energiakustannukset ovat paremmin ennustettavissa verrattuna muihin energiaratkaisuihin. Advenin mallissa energian hinta voidaan sopia pääosin kiinteäksi useaksi vuodeksi eteenpäin.

”Asiakas tietää, että energiakustannukset tulevat käyttäytymään ennustettavalla tavalla eikä isoja energiakulujen vaihteluja ole odotettavissa”, Advenin liiketoimintajohtaja Timo Koljonen sanoo.

2.     Vihreät arvot ja vastuullisuus

Geoenergia on vähäpäästöinen ja nykyaikainen energiamuoto, jonka avulla kauppakeskusten toimintaa voidaan viedä vihreämpään suuntaan. Geoenergiaratkaisu pienentää merkittävästi kauppakeskuksen hiilijalanjälkeä, kun sekä lämpö että viilennys tuotetaan paikallisesta geoenergialla.

”Energiaa kuluu kauppakeskuksissa paljon niin lämmitykseen kuin viilennykseenkin, jolloin myös energiaratkaisun ympäristömyötäisyys korostuu. Sähkö, jota lämpöpumput energian tuottamiseen tarvitsevat, voi olla esimerkiksi vesivoimalla tuotettua vihreää sähköä. Näin saadaan jopa täysin hiilineutraalia energiaa hyödyntävä kiinteistö, mikä on merkittävä osoitus vastuullisuudesta”.

3.     Kiinteistön arvon kasvattaminen

Kiinteistösijoittajia ja -omistajia kiinnostaa yhä enemmän energiatehokkaat ratkaisut ja vihreät arvot. Geoenergialla kauppakeskuskiinteistöstä tehdään houkutteleva niin sijoittajien kuin liiketilojen vuokraajien sekä kauppakeskuksessa asioivien silmissä.

”Vuokrausasteen odotetaan geoenergialla toteutetussa kiinteistössä olevan korkeampi, mikä lisää kiinteistön arvoa ja kiinnostavuutta sijoittajien silmissä”, Koljonen sanoo.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää geoenergiaratkaisusta kiinteistöösi!

Timo Koljonen
+358 50 4666999
timo.koljonen@adven.com

Jaa