Adven kehittää Kemira Chemicals Oy:n energiatehokkuutta ja prosessi-integraatioita 

”Yhteistyösopimuksella varmistamme kilpailukykyisen energiantuotannon tuotantolaitoksillemme myös tulevaisuudessa”

      Tommi Kankkunen, Tuotantojohtaja, Kemira Chemicals Oy

Kemira ja Adven solmivat alkuvuodesta 2018 pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen energiantoimituksesta. Yhteistyö käynnistyi, kun Kemira Chemicals Oy ja Leppäkosken Sähkö Oy myivät omistamiensa energiantuotantolaitosten osakkeet Advenille. Kaupan myötä molempien laitosten operatiivinen käyttö ja toiminta siirtyivät kokonaan Advenille.

”Olemme tyytyväisiä, että Kemira valitsi Advenin energiakumppanikseen. Uskomme pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja olemme valmiit edistämään Kemiran energiatehokkuutta monipuolisen osaamisemme avulla”, sanoo Adven Suomen maajohtaja Ville Heikkinen.

Yhteistyön keskiössä kestävän kehityksen energiaratkaisut haastavassa toimintaympäristössä

Adven erottautuu energiakumppanina, jolla on jo kokemusta energiatuotannosta haastavissa toimintaympäristöissä.

"Meillä on erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa haastaviakin energiatehokkuuden kehitysprojekteja vaativassa teollisuusympäristössä,” kertoo Advenin asiakkuuspäällikkö Henrik Vasama.

”Tässä tapauksessa perusasiat ovat jo hyvin pitkälti kunnossa, joten meidän roolimme on miettiä erityisesti energiatehokkuutta ja prosessi-integraatiota. Miten esimerkiksi hyödynnämme prosessissa syntyvän ylijäämävedyn tehokkaimmin. Teollisuuskohteissa lisäksi käyttötoiminnan laatu ja käytettävyys ovat ensisijaisen tärkeitä tekijöitä,” Vasama jatkaa.

Hukkalämpö lämmittää lähialueen asukkaiden koteja

Kaupan yhteydessä myös Sastamalan Pehulassa sijaitseva kaukolämpöverkko siirtyi Advenille.

”Pehulassa kaukolämpöä tuotetaan vedyllä. Joutsenossa vedyn polttamisella tuotetaan sähkön ja prosessihöyryn lisäksi kaukolämpöä lähialueiden asukkaille. Kaukolämmön tuotanto onkin osittain jo integroitu osaksi tehtaan prosessia, jotta hukkalämpö saadaan hyödynnettyä.” kuvailee Vasama.

Kemira Chemicals Oy

Kemira on globaali kemianyhtiö, joka palvelee asiakkaita runsaasti vettä käyttävillä teollisuudenaloilla. Toiminta keskittyy massa- ja paperi-, öljy- ja kaasuteollisuuteen sekä veden käsittelyyn. Vuonna 2016 Kemiran liikevaihto oli noin 2,4 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 800.

Katso myös:

Energy as a Service -palvelumallimme

 

Kiinnostuitko? Kysy lisää asiantuntijaltamme!

 

Ota yhteyttä

Juha Elo
Director, New Industrial Sales
Share