DB Schenker vakuuttui vihreän geoenergian taloudellisuudesta ja Advenin ammattitaidosta

DB Schenker ja Adven löivät hynttyyt yhteen energia-asioissa vuonna 2016, kun Vaasan logistiikkaterminaalin lämmitys ja viilennys päätettiin toteuttaa maalämpöä hyödyntäen. Geoenergiajärjestelmä on ollut käytössä joulukuusta saakka ja Advenin energiaa palveluna -malli on vakuuttanut DB Schenkerin. Advenin ja DB Schenkerin yhteinen menestystarina jatkuu vuoden 2018 alussa, kun käyttöön vihitään DB Schenkerin Porin terminaali, jonka lämmitys ja viilennys toteutetaan Advenin geoenergiaratkaisulla.

”Meille tärkeintä on, että energia tuotetaan taloudellisesti järkevästi, mahdollisimman vihreästi ja ympäristötavoitteet mielessä pitäen”, DB Schenkerin kiinteistöjohtaja Marko Liimatainen sanoo.

Ensimmäisen kerran maalämpö tuli puheeksi, kun Vaasan terminaaliin tarvittiin energiaratkaisu, eikä alueelle ollut rakennettu kaukolämpöverkkoa.

”Aloimme pohtia maalämpöratkaisuja ja Advenin tapa toimia vakuutti meidät. He pystyivät myös osoittamaan selkeästi laskemilla, miten paljon säästämme perinteisiin energiaratkaisuihin verrattuna”.     

 

Adven vastaa hankkeen kokonaisinvestoinnista kaikkine vastuineen ja toimittaa energiaa palveluna. Käytännössä Adven siis rakennuttaa energiatoteutuksen geokaivoineen ja energiakeskuksineen asiakkaan kiinteistöön, ja solmii asiakkaan kanssa energiantoimitussopimuksen.

Logistiikkaterminaalin vuosittaiset säästöt energiakuluissa tulevat olemaan jopa 10 % verrattuna perinteisiin energiaratkaisuihin.

Vaivaton ja luotettava geoenergiaratkaisu

Vaasan geoenergiaprojekti sujui mallikkaasti ja yhteistyötä olikin helppo jatkaa luottavaisin mielin, kun Porin terminaaliin alettiin miettiä energiaratkaisua. Toisin kuin Vaasan terminaaliin, Porin terminaaliin olisi ollut mahdollista valita myös kaukolämpö. Geoenergiaa oli kuitenkin jo testattu Vaasassa ja todettu mainioksi energiaratkaisuksi.

”Advenin geoenergian toteutusprojekti on tilaajan kannalta vaivaton ja luotettava, projektin hallinta ja asioiden käsittely on ollut ammattimaista. Adven pystyy vastaamaan isoihinkin hankkeisiin ja heiltä saa varmasti kilpailukykyisen palvelun”, Liimatainen sanoo.

DB Schenker

DB Schenker on maailman toiseksi suurin logistiikkapalveluiden tarjoaja. DB Schenkerin palveluvalikoimaan kuuluvat maakuljetukset, lento- ja merikuljetukset sekä sopimuslogistiikan palvelut. Suomessa DB Schenkerin palveluita tuottaa noin 1 470 henkilöä 17 toimipisteessä. www.dbschenker.com/fi

Katso myös:

3 syytä valita geoenergia logistiikkakeskukseen

 

Ota yhteyttä

Timo Koljonen
VP, Geoenergy
Share