Elintarviketeollisuus ja energiaratkaisut – Adven mukana toteuttamassa ja kehittämässä Saarioisten energiaratkaisuja

"Liiketoimintamme kannalta on ollut erittäin järkevä ratkaisu vastuuttaa energia-asiat Advenille, sillä nyt me olemme voineet keskittyä omaan ydinliiketoimintaan ja -osaamiseemme."

 

                                                         - Matti Tähtinen, Ostojohtaja, Saarioinen

Adven on toiminut jo yli kahden vuosikymmenen ajan tiiviissä yhteistyössä Saarioisten kanssa. Elintarviketeollisuus asettaa haasteita energiaratkaisuille, sillä tuotanto ja toiminta kehittyvät jatkuvasti. Adven on onnistunut vuosien aikana vastaamaan asiakkaan tarpeisiin ja kehittämään Saarioisten lämpö- ja kylmäratkaisuita. Ulkopuolinen energiaosaaja nähdään Saarioisilla puhtaasti positiivisena asiana.

- Saarioisten ja Advenin yhteinen historia lähti liikkeelle täältä Valkeakosken tehtaalta, josta se pian laajennettiin myös koskemaan Sahalahden ja Huittisten tehtaita, Saarioisten Valkeakosken tehtaanjohtaja Harri Merisalo pohjustaa.

- Tänä päivänä toimimme Sahalahden tehtaalla kylmä- ja lämpöenergian toimittajana, Valkeakosken ja Huittisten tehtaille toimitamme lämpöenergian, Advenin asiakkuusjohtaja Heikki Aarrejoki kertoo.

Yhteistyötä jo yli 20 vuoden ajan

- Kaikki tehtaamme ovat kasvaneet kovasti yhteistyömme aikana ja Saarioisten toiminta kehittynyt. Erityisesti ympäristöasioihin liittyviä muutoksia on tullut ja niihin olemme vastanneet, Saarioisten ostojohtaja Matti Tähtinen jatkaa.

Elintarviketeollisuus itsessään asettaa jo omanlaisensa haasteet energiaratkaisuiden suunnittelulle ja toteuttamiselle, sillä tuotanto ja tarpeet kehittyvät nopeallakin syklillä.

- Tiiviissä yhteistyössä olemme kehittäneet energiantuotantoa, jotta pystymme vastaamaan asiakkaan tarpeisiin ja vaatimuksiin, Aarrejoki kuvailee.

- Tehtaiden edustajat, minä ja Advenin edustajat tapaamme säännöllisesti, kaksi kertaa vuodessa. Ne ovat erittäin hyviä tilaisuuksia, joissa käymme läpi mitä olemme tehneet ja mitä siitä on seurannut, Saarioisilta Tähtinen kertoo.

- Adven on ollut hyvä kumppani, joka pystyy joustavasti mukautumaan meidän tarpeisiimme, Tähtinen jatkaa.

Ulkopuolisen tahon kanssa on helppoa keskittyä olennaiseen

- Liiketoimintamme kannalta on ollut erittäin järkevä ratkaisu vastuuttaa energia-asiat Advenille, sillä nyt me olemme voineet keskittyä omaan ydinliiketoimintaan ja -osaamiseemme, Tähtinen toteaa.

- On erittäin hyvä, että Adven pyörittää tiiviillä porukalla tätä meidän asiakkuuttamme. Se on ehdottomasti vain hyödyksi, kun kokonaisasiakkuuden vastuu on yhdellä henkilöllä, joka seuraa jatkuvasti kokonaiskuvaa ja huolehtii, että tieto kulkee kaikkien tahojen välillä, Merisalo kiittelee.

- Vuosien saatossa olemme laajentaneet yhteistyötä uusiin tehtaisiin ja eri energiamuotoihin. Adven on antanut kehitysideoita ja hyvä niin, sillä he tuntevat tämän alan, Tähtinen kertoo.

Elintarviketeollisuudessa toimivien tehtaiden erityistarpeiden huomiointi

- Erityisesti Sahalahden tehdas vaati innovatiivisen energiaratkaisun. Siellä yhteensovitimme kylmä- ja lämpöenergian, ja kylmätuotannon lauhdelämpöjä pystytään hyödyntämään lämpöenergian tuotannossa, Aarrejoki kuvailee.

- Huittisissa puolestaan suunnittelimme laitoksen, joka palvelee sekä yhdyskuntaa että teollisuutta. Nyt samasta paikasta tulevat Huittisten kaupungin kaukolämpö ja tehtaan tarvitsemat lämpöenergiat, hän jatkaa.

- Tiedämme, että elintarviketeollisuudessa matkan varrella tulee muutoksia ja lisätarpeita, joihin haluamme tietenkin vastata, päättää Aarrejoki.

Lue myös:

Energiaa räätälöidysti Valion tehtaisiin

 

Kysy lisää asiantuntijaltamme, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

Heikki Aarrejoki
Director, Account Management
Share