Harriniva vaihtoi öljyn geoenergiaan

”Halusimme saada ympäristöystävällisemmän ratkaisun öljylämmityksen tilalle. Odotamme myös säästöjä sähkön kulutuksessa, kun osa kiinteistöstämme lämmitettiin aiemmin suoralla sähkölämmityksellä”    

                                  - Niina Pietikäinen, kehityspäällikkö, Harriniva

Harriniva on vuonna 1973 perustettu matkailuyritys Muoniossa. Yritys tarjoaa täyden palvelun elämystuotteita ympäri vuoden. Harrinivan siirtyminen öljylämmityksestä geoenergiaan säästää vuodessa noin 200 000 litraa öljyä.

”Perus yritysideana on näyttää asiakkaille aito Lapin erämaa”.

Harriniva-ketjuun kuuluu kaksi hotellia, mökkejä, eräkämppiä, Aurora Dome -luksustelttoja ja lumihotelli sekä porotila ja yksi maailman suurimpia rekikoirakeskuksia.

Geoenergia takaa lämmön myös -40 asteessa

Muonion seudulla lämpötilat vaihtelevat kesän 20 lämpöasteesta talvien jopa 40 pakkasasteeseen. Harrinivan pääsesonki ajoittuu talveen, joten lämmön tarve on suuri. Vihreämpää lämmitysvaihtoehtoa etsittiin pitkään, mutta sopivaa ei meinannut löytyä.

”Tarjolla ei ollut mitään vaihtoehtoa, joka olisi ollut tarpeeksi varma. Näissä oloissa lämmityksen tulee olla todella luotettava”.

Adven pystyi vastaamaan Harrinivan toiveisiin luotettavasta ja ympäristöystävällisestä energiantuotannosta. Yhteistyö alkoi vuonna 2015 ja kesä 2016 kului maalämpökaivojen porauksissa.

”Maalämpökaivoja porattiin maastoon yhteensä 14 kilometriä. Paljon porattiin, mutta koko rakennusvaihe sujui todella hyvin eikä rakentamisesta aiheutunut haittaa asiakkaillekaan. Maaperästä löytyi rakentamisen aikana kerroksia, joista läpi pääseminen oli hankalaa, mutta Adven hoiti asian hirvittävän hyvin loppuun asti”.

Pienellä riskillä mukaan – energia palveluna

”Tärkein syy siirtyä maalämpöön oli luotettava ja luontoystävällisempi ratkaisu lämmitykseen. Toinen suuri syy yhteistyön aloittamiseen juuri Advenin kanssa oli, ettei meidän tarvinnut itse investoida järjestelmään, vaan pääsimme pienellä riskillä mukaan”.

Harriniva ostaa energian Advenilta palveluna. Tulevaisuudessa Harriniva voi halutessaan lunastaa geoenergiajärjestelmän itselleen.

”Geoenergia on toiminut hyvin ja luotettavasti eivätkä asiakkaat ole varmasti huomanneet mitään eroa öljylämmityksen aikoihin. Olemme saaneet pidettyä heidät lämpiminä!”, Pietikäinen nauraa.

”Suosittelen geoenergiaa lämpimästi muillekin isojen kiinteistöjen omistajille. Onhan tämä nykypäivää. Ja jos tämä toimii meidän arktisissa olosuhteissa, niin varmasti toimii missä vain”.

Ota yhteyttä

Antti Riikonen
Sales Manager, Geoenergy
Share