Altia luottaa Advenin tuottamaan höyryenergiaan 

Rajamäellä valmistetaan mm. Koskenkorva Viinaa ja Jaloviinaa maailman puhtaimmista raaka-aineista, käyttäen valmistukseen Advenin tuottamaa höyryä. Suomalainen alkoholijuomavalmistaja Altia otti vuonna 2002 käyttöön uuden puuhaketta polttoaineena käyttävän lämpölaitoksen, jolloin hiilidioksidipäästöt pienenivät huomattavasti. 

Ympäristönäkökulma oli vain yksi vaikuttava tekijä Altian päättäessä rakentaa uuden puuhaketta polttoaineena käyttävän lämpölaitoksen Rajamäen tehtaalleen. Altia katsoi, että energiantuotannon ja siihen vaadittavan investoinnin ulkoistaminen toisi myös taloudellisia hyötyjä myös taloudellisesti. 

MW Powerin toimittaman biopolttoainekattilan teho on 11 megawattia ja laitoksen kokonaisteho 27 megawattia. Sen polttoaineena käytetään pääasiassa puuhaketta, mutta öljykattila otetaan käyttöön höyryn kulutushuippujen aikana sekä varakapasiteettia tarvittaessa.

Biopolttoainekattila on rakennettu erityisesti polttoaineelle, jonka kosteuspitoisuus on jopa 65 prosenttia, mutta se polttaa tehokkaasti myös biopolttoainetta, jonka kosteus on vain 15 prosenttia.

Ota yhteyttä

Heikki Aarrejoki
Director, Account Management
Share