Lämpö - Nummelan Aluelämpö Oy

"Biolämpölaitos otettiin korvaamaan öljyn polttoa ja kaukolämpö on nyt entistä ympäristömyötäisempää. Hiilidioksidin ominaispäästöt ovat vähentyneet 84 % entisistä lukemista." - Jarmo Kousa, toimitusjohtaja, Nummelan Aluelämpö Oy

Ympäristöystävällinen biolämpölaitos rakennettiin korvaamaan öljyn polttoa

1980-luvulla tuleva ADVEN tarjosi energian tuotantoratkaisua Vihdin kunnalle. Kunta selvitti energian jakelua Nummelassa ja vuonna 1985 perustettiin yhteinen jakeluyhtiö Nummelan Aluelämpö Oy. Kun modernisointi yhtiön pienissä lämpökeskuksissa tuli ajankohtaiseksi, päätettiin lämmön tuotannossa siirtyä käyttämään biopolttoaineita.

84% Hiilidioksidipäästöt 
vähenivät 84%
Uusi lämpölaitos rakennettiin Advenin toimesta rivakalla aikataululla puolen vuoden aikana ja otettiin käyttöön vuoden 2007 alussa. Se toimii biopolttoaineella ja sillä on korvattu yhtiön pienempiä öljyllä toimivia lämpökeskuksia, jotka ovat jääneet vara- ja huippulaitoksiksi. Nykyaikaisen tekniikan ja biopolttoaineiden ansiosta Nummelassa kaukolämmön hiilidioksidin ominaispäästöt ovat vähentyneet 84 % entisistä lukemista. Ympäristömyötäisyyden lisäksi uusi tuotantoratkaisu takaa Nummelan alueen asukkaille myös kilpailukykyisen kaukolämmön hinnan.

Vihdin Nummelassa sijaitseva biolämpölaitos tuottaa lämpöä Nummelan Aluelämpö Oy:n kaukolämpöverkkoon. Haketta pääpolttoaineenaan käyttävän, kekoarinalla varustetun laitoksen teho on noin 6 MW. Laitoksen toiminta perustuu kaukovalvontaan ja sen käytöstä ja kunnossapidosta samoin kuin polttoaineen hankinnasta vastaa Adven.

Ota yhteyttä

Elli Ikonen
Account Manager
Share