Luottamuksen osoituksena entistä tiiviimpi yhteistyö

"Advenilla oli tarjota fiksu ratkaisu, jolla emme pelkästään pienennä vedenkäyttöä, vaan säästämme samalla energiaa. Tämä myös jatkaa ja syventää Nammon ja Advenin aiempaa yhteistyötä."

 

- Ilkka Heikkilä, toimitusjohtaja, Nammo Vihtavuori Oy

Nammon ruutitehdas Vihtavuoressa, lähellä Jyväskylää, Siikajärven rannalla on valmistanut korkealaatuisia ruutituotteita 1920-luvulta alkaen. Vuonna 2014 Nammo Vihtavuori Oy ja Adven solmivat pitkäaikaisen energiantoimitussopimuksen, ja Adven rakensi alueelle syksyllä 2015 käyttöönotetun biohöyrylaitoksen. Uuden laitoksen myötä Adven tuottaa nyt höyryä ja lämpöä Energy as a Service -palveluna Nammon tehtaan tarpeisiin öljyn sijaan pääosin kotimaisilla polttoaineilla.

Biohöyrylaitokseen perustuva höyryn tuotanto on parantanut merkittävästi Nammon huoltovarmuutta, sillä tehdas ei ole enää riippuvainen tuontipolttoaineesta. Myös ympäristönäkökulma painoi Nammon vaakakupissa paljon koko tehtaan kannattavuuden parantamisen lisäksi.

- Yhdessä alueelle toteutettu höyrylaitos on saavuttanut kaikki ennakoidut kustannussäästöt ja hyödyt, Heikkilä toteaa. 

Siikajärven vedenkäyttö mietittiin uusiksi

Hyvien kokemusten siivittämänä Nammon ja Advenin yhteistyö tiivistyy jatkossa entisestään: viime vuonna Siikajärven vedenpinnan havaittiin laskeneen poikkeuksellisen paljon. Järviveden merkittävimpänä käyttäjänä ruutitehdas päätti ryhtyä toimiin vesitilanteen parantamiseksi. 

15%pienempi kokonais-
energian tarve 
Kumppaniksi edistykselliseen vedenkierron ratkaisuun Nammo valitsi Advenin.  Syksystä alkaen vettä otetaan järvestä 40 prosenttia vähemmän entiseen verrattuna. Samalla ratkaisu vähentää Nammon kokonaisenergian käyttöä 15 prosenttia. Vesiongelman ratkaisemisen lisäksi suljettu jäähdytysvesikierto pienentää polttoaineiden käyttöä ja vapauttaa tehtaan käyttöön lisää höyryntuotantokapasiteettiä.

Lue myös:

Nammon suljetun vesikierron ratkaisut

 

Nammo Vihtavuori Oy

Nammo Vihtavuori Oy valmistaa ruuteja sotilas- ja siviilikäyttöön sekä räjähdystarvikkeiden puolivalmisteita kuten nitrattuja öljyjä ja nitroselluloosaa. Tehdas on valmistanut korkealaatuisia ruutituotteita 1920 luvulta alkaen. Tehdas tuottaa erityyppisiä ruuteja lähtien pienoiskiväärikalibereista päätyen 155mm tykistölaukauksiin. Nammo Vihtavuori kuuluu osana Nammo konserniin, joka toimii 11 eri maassa ja sen liikevaihto on n. 490 milj. euroa. 

Ota yhteyttä

Jari Ojala
Account Manager
Share