Täysin hiilineutraali logistiikkaterminaali Vaasaan 

"Haluamme tarjota asiakkaillemme ympäristön kannalta järkeviä logistiikkapalveluita. Kiinteistömme tuottavat hiilijalanjäljestämme vain pari prosenttia, mutta niihin me pystymme suoraan vaikuttamaan. Vaasaan halusimme rakentaa hiilineutraalin terminaalin, jonka energiantuotanto keskittyy maalämpöön ja vesivoimaan."

 

- Risto Lehtikangas, Kiinteistöjohtaja, DB Schenker Oy

Vaasan DB Schenkerin logistiikkaterminaalin lämmitys ja viilennys toteutetaan Advenin geoenergiaratkaisulla. Uudesta terminaalista tulee täysin hiilineutraali.  Alhaisten hiilidioksidipäästöjen lisäksi ratkaisulla saadaan noin 10–15 prosentin säästöt energiakustannuksissa verrattuna perinteisiin energiaratkaisuihin. 

Säästöt jopa 15%

Geokaivot ovat noin 300 metriä syviä, ja ne toteutettiin valmistuvan terminaalirakennuksen alle. Geoenergiaratkaisussa lämpö ja viilennys tuotetaan maasta lämpöpumpuilla. Lämpöpumppujen tarvitsema sähkö taas tuotetaan kotimaisella, uusiutuvalla energialla. 

- Advenin osaaminen laitoksen ohjaamisessa vakuutti meidät. He ovat alan huipputoimija ja varmistavat, että laitosta käytetään tehokkaasti, toteaa Lehtikangas.

DB Schenkerin Vaasan terminaalin energiantuotantoratkaisu on Advenin oma investointi. Investointimallissa Adven vastaa suunnittelusta, mitoituksesta ja energiantuotannosta ja sen kannattavuudesta.

Olennaista on mitoittaa kiinteistön energiankulutus oikein. Tällä tavalla varmistumme kustannushyödyistä. Koska investointi on meidän, se näkyy meidän taseessamme, ei DB Schenkerin, Advenin liiketoimintajohtaja Timo Koljonen kertoo.

Terminaali valmistuu Vaasaan Nordic Logistics Centerin alueelle vuoden 2016 aikana. Terminaalin lämmitettävä pinta-ala on noin 3200 neliötä. Viilennystä tarvitaan pääasiassa toimistotiloihin.

DB Schenker

DB Schenker on maailman toiseksi suurin logistiikkapalveluiden tarjoaja. DB Schenkerin palveluvalikoimaan kuuluvat maakuljetukset, lento- ja merikuljetukset sekä sopimuslogistiikan palvelut. Suomessa DB Schenkerin palveluita tuottaa noin 1 470 henkilöä 17 toimipisteessä. www.dbschenker.com/fi

 

Ota yhteyttä

Timo Koljonen
VP, Geoenergy
Share