3 syytä valita geoenergia logistiikkakeskukseen

Logistiikkayritykset ovat yhä kiinnostuneempia kehittämään vastuullisuuttaan minimoimalla toiminnastaan aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Geoenergia tarjoaa logistiikkakeskuksille ekologisen, vakaan ja taloudellisesti järkevän lämmitys- ja viilennysratkaisun.

Adven on edelläkävijä suurkiinteistöjen, kuten logistiikkakeskusten, geoenergiatoteutuksissa Suomessa. Tähän mennessä toteutetut projektit ovat opettaneet meille paljon. Halusimme listata kolme tärkeintä hyötyä, jotka logistiikka-alan asiakkaamme ovat tähän mennessä geoenergiaratkaisuilla saavuttaneet.

 

1. Ennakoitavat energiakustannukset: geoenergialla edullinen ja vakaa lämmityksen hinta

Geoenergian tuotannon kulurakenne on sanamukaisestikin kiinteällä pohjalla: Kallioon varastoitua energiaa voidaan kierrättää tehokkaasti lämpöpumpputeknologiaa hyödyntäen vuodenajasta riippuen sekä logistiikkakeskuksen lämmitykseen, että viilennykseen. Tuotannon tarvitsema sähköenergia voidaan tuottaa vihreällä sähköllä hyvin ennakoitavaan, kiinteään hintaan.

Geoenergian hinta muodostuu yksinkertaisesti Advenin tekemästä investoinnista, laitoksen etäohjauksesta sekä käyttökuluista. Muissa lämmitysmuodoissa kustannuksia aiheuttavat polttoaineiden hinnanvaihtelut, laitteistojen ja siirtoverkon korjaus ja uusiminen, sekä alati nousevat fossiilisten polttoaineiden hinnat ja haittaverot.

2. Ekologisuus: geoenergian avulla on tehokasta pienentää CO2-päästöjä

Ympäristövaikutusten minimointi on logistiikka-alalla jo arkipäivää. Logistiikkayritykset uudelleenarvioivat polttoaineostojaan ja seuraavat kuljettajien ajotapoja järjestelmällisesti. Kun yrityksen toimintoja tarkastellaan kokonaisuutena, myös kiinteistöjen energiavalinnoilla on merkitystä.

Geoenergialla lämmitetyt rakennukset pärjäävät ekologisessa vertailussa erittäin hyvin. Niiden kehittäminen CO2-päästöiltään täysin neutraaliksi on merkittävästi helpompaa kuin hiiliperäisillä polttoaineilla lämpiävien kiinteistöjen. Geoenergian rinnalla käytetään tyypillisesti vihreää, uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua suorasähköä.

3. Huolettomuus: Adven vastaa investoinneista ja huolehtii geoenergialaitoksen käytöstä

Advenin asiakkaille yhdeksi merkittävimmistä geoenergian eduista on noussut investointivapaus.

- Kehittämässämme Energy as a Service -mallissa asiakkaan ei itse tarvitse investoida energiaratkaisuun. Kun Adven hoitaa geoenergiaratkaisun vaatimat suunnittelun, mitoitukset ja investoinnit, asiakasyrityksellemme jää enemmän pääomia oman liiketoimintansa pyörittämiseen, muihin kehitysinvestointeihin tai fasiliteettien parantamiseen, Advenin projektipäällikkö Lasse Aitamaa muistuttaa.

Adven on logistiikkayritykselle kumppani, joka vastaa koko energiajärjestelmän kokonaisuudesta - ei ainoastaan yhdestä projektista tai osa-alueesta.

 Lue koko artikkeli tästä.

Share
Mainostoimisto Mediataivas