Advenin keskusvalvomossa pelataan aina varman päälle

Valvomoesimies Sami Naukkarinen on vastikään siirtynyt valvomon päivystäjän roolista valvomon esimieheksi. Naukkarinen aloitti yhtiössä 20 vuotta sitten ja on näiden vuosien ajan huolehtinut valvomojärjestelmien ylläpidosta sekä toiminut valvomoesimiehen apuna.

Valvomoesimiehen on pidettävä koko paletti kasassa yhdessä valvomopäällikön kanssa. Tehtävään kuuluu mm. päivystyslistojen sekä ohjeistusten ja materiaalien laatimista. Naukkarisen mukaan parasta hänen työssään on kuitenkin tehtävien monipuolisuus.

- Välillä sitä tulee toimittua monitoimimiehenä. Viikoittain tulee vastaan uusia asioita ja uuden oppiminen pitää työn kiinnostavana. Toki paljon rutiinihommiakin on, esimerkiksi raporttien laatimista, mutta tietoa analysoidessa oppii paljon.

Valvomon henkilökunnan käsitys laitoksesta ei kuitenkaan ole pelkän valvontanäkymän varassa. Uutta laitosta käyttöönotettaessa myös valvomon henkilökunta tutustuu järjestelmään paikan päällä.

- Ilman paikan päällä tapahtuvaa koulutusta uuteen järjestelmään perehtyminen jäisi pintapuoliseksi. Valvomon tukena on aina myös paikallinen laitoskäyttäjä, joka tuntee laitoksen kuin omat taskunsa, joten häneltä saa usein parhaan tiedon, Naukkarinen tietää.

Valvomon päivystäjän työ on selkeää: tärkeintä on pitää asiakkaan energiatuotanto käynnissä, mahdollisimman turvallisesti ja kustannustehokkaasti.

Työ valvomossa on Sami Naukkarisen mukaan myös kiitollista hommaa. Ongelmatilanteiden selvittäminen tuottaa onnistumisen tunteita. Kokemuksen karttuessa tilanteen merkkejä ja hälytyksiä oppii tulkitsemaan herkästi, ja mahdollisten ongelmatilanteiden kehittymistä osaa ennakoida jo hyvissä ajoin.

Lue koko artikkeli tästä. 

Share
Bonsky