Paikallinen käyttäjä tuntee laitoksensa kuin omat taskunsa

Thomas Nyholm aloitti vuoden 2017 alussa Advenin laitoskäyttäjänä Hangossa. Hänen vastuullaan on Hangossa toimiva Advenin energialaitos, joka toimittaa pääosin biopolttoaineilla tuotettua höyryä teollisuusentsyymejä valmistavan Genencorin tuotantoprosessia varten.

- Käyttäjän työssä päätavoitteena on varmistaa mahdollisimman luotettava ja turvallinen energiantuotanto, Thomas Nyholm kertoo.

Tämä tarkoittaa tasaisen tuotannon varmistamista, energiantuotannon jatkuvaa optimointia sekä ennakoivaa kunnossapitoa ja huoltoa. Käyttäjä myös tarkkailee laitoksen hyötysuhdetta sekä käyttöön liittyviä tunnuslukuja päivittäin.

Advenilla työskennellään tehokkaasti ja asiakasta lähellä

Noin vuoden Advenin haalareissa työskenneltyään Nyholm on tyytyväinen siihen, kuinka tehokkaasti asiat Advenilla hoituvat.

- Advenilla voin olla ylpeä ainakin siitä, kuinka tehokkaasti pystymme laitoksia pyörittämään. Pienillä resursseilla pystymme hallitsemaan mittavaakin kokonaisuutta. Tietysti aina on varaa parantaa, ja pyrimme jatkuvasti etsimän uusia keinoja, joilla voimme tehostaa tai optimoimaan operatiivista toimintaamme, vakuuttaa Nyholm.

Nyholm on myös positiivisesti ilahtunut siitä, kuinka lähellä asiakasta Advenilla pääsee työskentelemään.

- Advenilla ollaan asiakkaaseen yhteydessä aina, kun nousee esiin joku prosessiin liittyvä asia. Oli se sitten mitä tahansa poikkeavaa tai vaikkapa, kun keksimme, kuinka jonkin asian voisi tehdä entistä paremmin, kertoo Nyholm tyytyväisenä.

Ekologinen biopolttoaine vaatii ammattitaitoa käyttäjältä

Kierrätyspuu on ekologista, mutta muihin polttoaineisiin verrattuna käyttäjälle haastava energianlähde.

Kierrätyspuutyypit eroavat toisistaan merkittävästi erimerkiksi kosteuden suhteen, joten niiden palo-ominaisuudetkin ovat erilaiset. Kun tehoja tarvitaan paljon, käyttäjän ammattitaitoon kuuluu ymmärrys siitä, millaisella suhteella saavutetaan haluttu teho.

- Kostea polttoaine on edullisempaa, joskin siitä ei aina saada yhtä paljon tehoja kuin kuivasta aineksesta. Työni tavoitteena on usein hakea sopiva suhde eri puu- ja polttoainelaatujen välillä.

Kesäisin puuaines saattaa taas olla liian kuivaa, jolloin se palaa liian tehokkaasti. Talvella ongelmia voivat aiheuttaa metallit ja epäpuhtaudet, joita biopolttoaineissa on aina tietty määrä.

 

LUE KOKO ARTIKKELI TÄSTÄ

 

 

Share
Bonsky