Ekologinen geoenergia lisää luksusmatkailu-kohteiden houkuttelevuutta

Vihreät arvot ja vastuullisuus ovat hotelli- ja matkailualalla nousevia trendejä. Pohjoismaiden puhtaasta ilmasta ja luonnosta kiinnostunut kansainvälinen hotellivieras arvostaa ekologisuutta. Puhtaasti lämpeneville hotelleille geoenergia eli maalämpö on paitsi asiakaskunnalle myyntivaltti, myös taloudellisesti fiksu valinta.

Energiatehokkuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen ovat kasvaneet yhä tärkeämmäksi osaksi majoitusalan vastuullisuustyötä. Pohjoisilla leveysasteilla suurten kiinteistöjen lämmitys ja viilennys saattavat olla suurimpia haasteita ympäristösertifikaatin saavuttamisessa ja hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Lämmityksen lisäksi hotellien valaistus, pyykinkäsittely, vesitehokkuus sekä sähkönkulutus ovat merkittäviä tekijöitä koko toiminnan hiilijalanjäljen muodostumisessa.

Ympäristöasioihin panostamisesta seuraa myös taloudellisia hyötyjä. Ekologisesti kestävät ratkaisut ja tekniikat parantavat suurten rakennusten energiatehokkuutta sekä pienentävät niiden käyttökustannuksia.

 

Lue koko artikkeli

Share
Bonsky