Kauppakeskusratkaisu-artikkelisarja

Vihreä, ennustettava ja arvoa kasvattava – geoenergiaa kauppakeskukseen

Geoenergian myötä kauppakeskuksen energiakustannukset ovat ennustettavat, geoenergia on vihreää ja vastuullista energiaa ja lisäksi geoenergia kasvattaa kiinteistön arvoa.

Geoenergiaratkaisu sopii useisiin kauppakeskuksiin, niin uudiskohteisiin kuin olemassa oleviin. Uudiskohteissa geoenergiakenttä porataan useimmiten suoraan kauppakeskuksen alle jo ennen kauppakeskuksen rakenteiden pystyttämistä. Olemassa olevien kauppakeskusten geoenergiaratkaisu toteutetaan useimmiten pysäköintipakkojen alle tai parkkihalleihin.

”Geoenergia sopii erityisen hyvin kauppakeskuksiin suuren energiatarpeen vuoksi. Energiaa kuluu paljon niin lämmitykseen kuin viilennykseenkin, jolloin myös ratkaisun ympäristömyötäisyys korostuu”, Advenin liiketoimintajohtaja Timo Koljonen sanoo. Myös kävijämäärät ovat suuret ja kauppakeskuksissa tulee olla rakennusmääräysten mukainen ilmanvaihto.

Rakentaminen kestää 3-6 kuukautta

Kokoluokasta riippuen geoenergiajärjestelmän rakentaminen kestää kolmesta kuuteen kuukauteen ja uudiskohteissa aikataulu määrittyy uuden rakennuksen rakentamisen ehdoilla. Geoenergiajärjestelmän rakentaminen ei häiritse kauppakeskuksen toimintaa, vaan se voidaan toteuttaa vaiheittain, jolloin se vaikuttaa kauppakeskuksen toimintaan mahdollisimman vähän.

Kaikkein kylmimpien päivien varalle on aina myös varaenergiaratkaisu. ”Suomessa on vuosittain vain parisen kymmentä todella kylmää päivää, joiden vuoksi ei yleensä kannata tehdä ylimääräisiä geokaivoja. Varaenergiana on hyvä käyttää esimerkiksi kaukolämpöä”, Koljonen sanoo.

Advenin investointi

Geoenergiajärjestelmä on Advenin investointi ja asiakas maksaa vain energiasta.

”Me emme myy laitteistoja, vaan huolehdimme kokonaisinvestoinnista kaikkine vastuineen, ja toimitamme energiaa palveluna. Käytännössä rakennutamme energiatoteutuksen geokaivoineen ja energiakeskuksineen asiakkaan kiinteistöön, ja teemme heidän kanssaan energiantoimitussopimuksen”.

Geoenergia on tulevaisuuden ratkaisu. Ota yhteyttä, niin selvitetään, sopiiko geoenergiaratkaisu teidän kauppakeskuksellenne!

Timo Koljonen
+358 50 4666999
timo.koljonen@adven.com

Lisää aiheesta

Kauppakeskuksen siirtyminen geoenergiaan - miten se käytännössä tapahtuu
Vihreämpää lämmitystä ja viilennystä kauppakeskuksiin
Kolme syytä harkita geoenergiaa kauppakeskukseen

Share
Bonsky