Adven ostaa metsäteollisuusyhtiö Pankaboardin energiantuotannon

Uutinen 05.11.2019

Erikoiskartonkeja valmistava Pankaboard myy Advenille nykyisen energiantuotantolaitteistonsa. Adven tuottaa jatkossa palveluna Pankaboardin kartongintuotantoon tarvitseman höyryn. Energialaitoksesta tulee teholtaan yksi Advenin suurimmista kohteista, noin 33 megawattia.

Lippulaivaan Euroopan suurin liikerakennuksen yhteyteen sijoittuva geoenergialaitos

Uutinen 30.10.2019

Kauppakeskus Lippulaivaan rakennetaan Euroopan suurin liikerakennuksen yhteyteen sijoittuva geoenergialaitos. Kauppakeskuksen alle on porattu 170 kaivoa. Toteutuksesta vastaa Adven, joka tuottaa energian Lippulaivan omistamalle Cityconille kokonaispalveluna.

Petri Miettinen aloittaa Advenin tuotantojohtajana Suomessa

Uutinen 25.10.2019

Petri Miettinen (KTM) aloittaa Adven Suomen tuotantojohtajana ja johtoryhmän jäsenenä 7.11.2019 alkaen. Miettinen on aiemmin työskennellyt Tikkurila-konsernissa operaatioista ja ostoista vastaavana johtajana ja on kuulunut Tikkurila-konsernin johtoryhmään.

Teollisuusyrityksillä on valtava ympäristövastuu – kiertotalous keino torjua ilmastonmuutosta ja säästää rahaa

Artikkeli 23.10.2019

Vaikutuksiltaan merkittävimmät toimenpiteet ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi tehdään yrityksissä – erityisesti teollisuudessa. Teollisuus ja kiinteistöt ovat Suomen suurimpia energiankäyttäjiä ja energian tuotannosta ja kulutuksesta taas aiheutuu kolme neljäsosaa Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Kiertotalouden on keinoilla yritykset voivat paitsi kantaa ympäristövastuutaan, synnyttää myös kustannussäästöjä.

Peurungan kylpylässä uidaan pelleteillä lämmitetyssä vedessä – CO2-päästöt putosivat yli 90 %

Uutinen 07.10.2019

Keski-Suomessa Laukaassa sijaitseva Peurungan hyvinvointialue on vaihtanut lämmitysjärjestelmänsä, ja kylpylässä pulikoidaan nyt entistä ilmastoystävällisemmin lämmitetyssä vedessä. Uuden pellettilämpölaitoksen myötä kylpylän, jäähallin ja loma-asuntojen lämmityksestä aiheutuneet hiilidioksidipäästöt putoavat yli 90 prosenttia.

Advenin pääkonttori siirtyy uusiin, hiilineutraaleihin tiloihin

Uutinen 26.09.2019

Advenin pääkonttori Vantaalla muuttaa täysin uusiin, energian käytöltään hiilineutraaleihin tiloihin lokakuun alusta alkaen. Yhtiön henkilöstömäärä on kasvanut liikevaihdon kasvun vauhdittamana, joten lisää tilaa tarvittiin.

Valio vähentää öljyn ja turpeen käyttöä – vuodessa 17 000 tonnin päästövähennykset biopohjaisilla polttoaineilla

Uutinen 23.09.2019

Adven toimittaa Valion Seinäjoen tehtaalle kokonaan uuden kattilalaitoksen, joka tuo lisätehoa neljän megawatin verran. Uusi biokattilalaitos vähentää tehtaan öljyn ja turpeen käyttöä ja sitä kautta hiilidioksidipäästöjä 15 000 tonnilla vuodessa.

Kaukolämmön lämpökeskuksen rakentaminen alkaa Pitkäniemessä

Uutinen 09.09.2019

Adven rakentaa Pitkäniemen kaukolämpöverkon yhteyteen uuden lämpökeskuksen, joka otetaan käyttöön alkuvuonna 2020. Uusi pellettejä käyttävä keskus edistää verkon toimintavarmuutta ja vähentää päästöjä.

Kotkamills tehostaa kemikaalien kierrätystä – pienentää ympäristökuormaa tuhansia tonneja

Uutinen 13.08.2019

Kotkamillsin paperi- ja kartonkitehtaalla otetaan käyttöön suljetun kierron ratkaisu, joka tehostaa kemikaalien talteenottoa. Ratkaisun myötä tehtaan jätevedenpuhdistamon kemiallinen hapenkulutus putoaa noin 20 prosenttia ja hiilidioksidipäästöt laskevat noin 3500 tonnia vuodessa.

Geoenergiasta Vanajanlinnan kiinteistöille 20 % säästöt ja merkittävästi pienempi hiilijalanjälki

Artikkeli 12.08.2019

Vanajanlinnan alueen kiinteistöt siirtyivät viime vuonna käyttämään geoenergiaa eli maalämpöä ja -viilennystä maakaasun sijaan. Muutoksen myötä Vanajanlinna on myös merkittävästi pienentänyt hiilijalanjälkeään ja pudottanut hiilidioksidipäästöjään 90 prosenttia.

 

Pysy mukana energia- ja vesiratkaisujen kehityksessä!

Tilaa Advenin uutiskirje