Terrafamen CO2-päästöjen pudotus pian 90 prosenttia – jälleen uusia investointeja Sotkamoon

Uutinen 04.08.2020

Terrafame ja energiayhtiö Adven saavat pian yhteistyössä pudotettua Terrafamen tuotannon hiilidioksidipäästöjä lähes 9000 tonnia. Yli 90 prosentin päästöjen pudotuksen odotetaan näkyvän käytännössä vuoden 2021 päästömäärissä. Tänä vuonna valmistuva uusi energialaitos, hukkaenergian talteenotto sekä Advenin kanssa nyt sovitut uudet investoinnit kaivosalueen kaukolämpöverkkoon varmistavat päästöjen vähennyksen.

Siilinjärvi siirtyy moderniin kaukolämpöön

Uutinen 01.07.2020

Siilinjärvellä käytetään jatkossa entistä enemmän teollisuuden hukkalämpöä talojen ja rakennusten lämmitykseen.  Savon Voima ja Adven ovat solmineet sopimuksen, jossa entistä suurempi osa Yaran Siilinjärven tehtaiden tuotannon hukkalämmöstä siirretään Siilinjärven taajama-alueen kaukolämpöverkkoon. Kyseessä on valtakunnallisestikin iso askel kohti hiilineutraalisuutta, sillä Suomessa näin laajassa mittakaavassa ei tiettävästi missään ole vielä hyödynnetty teollisuuden prosesseissa syntyvää hukkalämpöä.

Satakunnan ammattikorkeakoulu hyödyntää jatkossa geoenergiaa – hiilidioksidipäästöt laskevat yli 90 prosentilla

Uutinen 25.06.2020

SAMKin ja Keskon käytössä oleva kiinteistö Porin Asema-aukiolla lämmitetään ja viilennetään jatkossa energialla, joka tuotetaan paikallisesti tontilla. Geoenergiahanke tukee sekä SAMKin että kiinteistönomistaja Hemsön hiilineutraaliustavoitteita. Hankkeen toteutuksesta vastaa Adven.

Suomisen kuitukankaiden hygieniataso varmistetaan höyryllä – jatkosopimus Advenille

Uutinen 23.06.2020

Suomisen valmistamia kuitukankaita löytyy monista korkeaa hygieniaa vaativista tuotteista, kuten kosteuspyyhkeistä, vaipoista, maskeista ja hygieniatuotteista. Höyryn avulla kuitukangas kuivataan ja siitä tuhotaan mikrobit. Suominen ja Adven ovat solmineet jatkosopimuksen höyrynenergian tuotannosta.

Raisio-konsernin Nokian mylly hiilineutraaliksi uudella bioenergiaratkaisulla

Uutinen 15.06.2020

Raisio tekee Nokian myllyyn jälleen lisäpanostuksia. Adven toteuttaa kohteeseen uuden lämpölaitoksen, joka käyttää polttoaineenaan myllyn tuotannossa syntyviä sivujakeita. Uuden lämpölaitoksen myötä Nokian myllystä tulee hiilineutraali ja samalla energiakustannukset pienenevät. Muutoksen jälkeen Raision kaikki omat tuotantolaitokset ovat energiantuotannoltaan hiilineutraaleja.

Latviassa on vireillä merkittävä investointiprojekti – 100 miljoonaa euroa teollisuuteen

Uutinen 13.05.2020

Ovostar Union -konserniin kuuluva Gallusman ja Adven suunnittelevat yhteistyötä 100 miljoonan euron investointihankkeessa, jonka myötä Latviaan toteutetaan nykyaikainen, jopa 200 uutta työpaikkaa tarjoava munantuotantolaitos.

Hanna Summa on nimitetty Adven-konsernin henkilöstöjohtajaksi

Uutinen 07.05.2020

Hanna Summa (KM) on nimitetty SVP, Human Resources -tehtävään Adven-konsernissa. Hanna Summa vastaa konsernin henkilöstöstrategian ja sen toimenpiteiden jatkuvuudesta ja edelleen kehittämisestä.

Adven toteuttaa Hankoon biokaasulaitoksen

Uutinen 05.05.2020

Adven on onnistunut kehittämään ratkaisun, jonka avulla typpirikkaasta syötteestä valmistetaan biokaasua. Biokaasutuotannon myötä Hangon alueen kiertotalouskokonaisuus vahvistuu merkittävästi.

Energiahuolto liikkumisrajoituksen aikana

Uutinen 30.03.2020

Koronaepidemian rajoittamiseksi kansalaisten liikkumista rajoittavia toimenpiteitä on määritetty Uudenmaan maakuntaa koskien.

Advenin varautuminen valmiuslakitoimien aikana

Uutinen 18.03.2020

Suomen hallitus on 16.3.2020 todennut Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi ja valmiuslain mukaisia toimia on otettu käyttöön tiistaista 17.3.2020 eteenpäin.

 

Pysy mukana energia- ja vesiratkaisujen kehityksessä!

Tilaa Advenin uutiskirje