Elintarvikealan teollisuuspuisto säästää energiakuluissa keskittämällä

Uutinen 11.01.2017

Rajamäelle on suunnitteilla teollisuuspuisto, joka soveltuisi erityisesti elintarviketeollisuuden käyttöön. Alkoholituotteita valmistavan Altian lisäksi alueella toimii jo puolenkymmentä muuta yritystä, ja lisää tontteja on kaavoitettu yrityskäyttöön. Adven tuottaa alueelle höyryä lämmitykseen ja teollisuuden prosesseihin.

FastPartner Ruotsin Kistassa valitsi uusiutuvan geoenergian

Uutinen 29.12.2016

FastPartner Oy:n toimistokiinteistö Sätesdalen 2:ssa Ruotsin Kistassa lämmitetään ja viilennetään keväästä 2017 eteenpäin Advenin palveluna tuottamalla, uusiutuvalla geoenergialla.

Tunturipurot lämmittävät Elämystehdas Lapparia

Uutinen 16.12.2016

Torniolainen Elämystehdas Lappari saa lämpöä ja viilennystä Tornionjoesta, kallioperästä sekä kaukolämmöstä. Energiayhtiö Adven arvioi hybridimallin olevan kestävin tapa lämmittää ja viilentää vanhaa kiinteistöä, jolla on nyt edessään kokonaan uusi elämä.

Suomalainen teollisuus parantaa kilpailukykyä tehostamalla energiankäyttöä

Uutinen 25.11.2016

Energia on yksi teollisuuden merkittävimmistä kulueristä. Tehostamalla energiankäyttöä myös tehtaan kilpailukyky paranee. Adven toteuttaa hankkeen, jolla DuPontin tytäryhtiön Finnfeeds Finland Oy:n Naantalin betaiinitehtaan höyryn käyttöä vähennetään lähes 40 prosenttia ja hiilijalanjälkeä pienennetään olennaisesti.

Elintarviketeollisuus hakee uusia keinoja nesteiden haihduttamiseen

Uutinen 16.11.2016

Teollisuuden prosesseissa syntyy erilaisia jätevesiä ja sivuvirtoja, joiden käsitteleminen on nykyisellään hankalaa ja kallista. Kun jätevedestä tai sivuvirrasta poistetaan neste, jäljelle jää monesti hyödyntämiskelpoista raaka-ainetta. Vesi- ja energiayhtiö Adven näkee, että tulevaisuudessa tämänkaltaiset tuotannon sivuvirrat otetaan entistä paremmin hyötykäyttöön useissa yrityksissä. Eläinperäisiä raaka-aineita kierrättävä Honkajoki Oy kehittää parhaillaan omia tuotantolinjojaan – nesteen haihduttaminen on keskeisessä roolissa.

Liedon teollisuusalue lämpenee kolmen toimijan yhteistyöllä

Uutinen 27.09.2016

Liedossa sijaitseva Avantin teollisuusalue on kasvanut vauhdikkaasti viime vuosina. Liedon kunta luonnehtii Avantin aluetta Turun seudun kumipyörälogistiikan keskukseksi. Alue on pinta-alaltaan 35 hehtaaria, ja siellä toimii suuria yrityksiä kuten Wihuri, Postin logistiikkakeskus ja Volvo. Adven osti kaksi alueen kaukolämmön tuottamiseen käytettävää laitosta Suomen Bioenergia Oy:ltä ja tuottaa nyt Avantissa lämpöä, jonka Liedon Lämpö Oy jakelee edelleen kaukolämpöverkon kautta alueen loppukäyttäjille.

Adven ostaa Ekokemin Jepuan lämpölaitoksen

Uutinen 21.09.2016

Adven ja Ekokem ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla Adven ostaa Ekokemin Jepuan lämpölaitoksen ja siihen liittyvät liiketoiminnat. Kauppa on osa Advenin strategiaa, joka tähtää merkittävään kasvuun lähivuosina teollisuuden energiamarkkinoilla. Lämpölaitos tuottaa vuosittain noin 50 gigawattituntia energiaa. Määrä vastaa pienen kaupungin kaukolämpöverkossa kulutetun energian määrää.

Nimityksiä Adven Group Oy:n hallituksessa

Uutinen 14.09.2016

Adven Group Oy:n hallituksessa on tehty seuraavat nimitykset: Hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty 1.9.2016 alkaen Aappo Kontu. Aappolla on mittava kokemus teollisten palvelujen johtotehtävistä sähkö- ja prosessiteollisuuden toimialoilta. Hän on toiminut Empower Group Oy:n toimitusjohtajana aina vuoteen 2012. Sitä ennen hän on toiminut operatiivisissa liikkeenjohdon tehtävissä mm. Pohjolan Voima Oy:n ja Teollisuuden Voima Oy:n palveluksessa. Aappo toimii nykyään useiden yritysten hallituksissa.

Yhteistyö pitää Jepuan teollisuutta voimissaan

Uutinen 01.09.2016

Yksi yritys tarvitsee energiaa ja toisella syntyy tuotannossa ylimääräistä raaka-ainetta, jota on vaikea hävittää. Kun ylimääräisestä raaka-aineesta valmistetaan biokaasua alueen yritysten energiakäyttöön, kaikki hyötyvät. Energiayhtiö Advenin mukaan Jepuan yhteistyöstä kannattaisi ottaa mallia muuallakin.

Nerokas energiaratkaisu S-ryhmän jättimäisessä logistiikkakeskuksessa

Uutinen 21.06.2016

S-ryhmän Sipooseen rakenteilla oleva logistiikkakeskus on yksi Suomen isoimmista investoinneista ja yksi Euroopan suurimmista kylmävarastoista. Energiantuotannon malliltaan poikkeuksellisen siitä tekee sekä kokoluokka että erilaisten energiantuotantotapojen yhdistelmä. Keskuksen energian toimittaja Adven uskoo hybridimallien yleistyvän tulevaisuuden kiinteistöjen energiantuotannossa.

 

Pysy mukana energia- ja vesiratkaisujen kehityksessä!

Tilaa Advenin uutiskirje