Elintarviketeollisuus hakee uusia keinoja nesteiden haihduttamiseen

Uutinen 16.11.2016

Teollisuuden prosesseissa syntyy erilaisia jätevesiä ja sivuvirtoja, joiden käsitteleminen on nykyisellään hankalaa ja kallista. Kun jätevedestä tai sivuvirrasta poistetaan neste, jäljelle jää monesti hyödyntämiskelpoista raaka-ainetta. Vesi- ja energiayhtiö Adven näkee, että tulevaisuudessa tämänkaltaiset tuotannon sivuvirrat otetaan entistä paremmin hyötykäyttöön useissa yrityksissä. Eläinperäisiä raaka-aineita kierrättävä Honkajoki Oy kehittää parhaillaan omia tuotantolinjojaan – nesteen haihduttaminen on keskeisessä roolissa.

Liedon teollisuusalue lämpenee kolmen toimijan yhteistyöllä

Uutinen 27.09.2016

Liedossa sijaitseva Avantin teollisuusalue on kasvanut vauhdikkaasti viime vuosina. Liedon kunta luonnehtii Avantin aluetta Turun seudun kumipyörälogistiikan keskukseksi. Alue on pinta-alaltaan 35 hehtaaria, ja siellä toimii suuria yrityksiä kuten Wihuri, Postin logistiikkakeskus ja Volvo. Adven osti kaksi alueen kaukolämmön tuottamiseen käytettävää laitosta Suomen Bioenergia Oy:ltä ja tuottaa nyt Avantissa lämpöä, jonka Liedon Lämpö Oy jakelee edelleen kaukolämpöverkon kautta alueen loppukäyttäjille.

Adven ostaa Ekokemin Jepuan lämpölaitoksen

Uutinen 21.09.2016

Adven ja Ekokem ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla Adven ostaa Ekokemin Jepuan lämpölaitoksen ja siihen liittyvät liiketoiminnat. Kauppa on osa Advenin strategiaa, joka tähtää merkittävään kasvuun lähivuosina teollisuuden energiamarkkinoilla. Lämpölaitos tuottaa vuosittain noin 50 gigawattituntia energiaa. Määrä vastaa pienen kaupungin kaukolämpöverkossa kulutetun energian määrää.

Nimityksiä Adven Group Oy:n hallituksessa

Uutinen 14.09.2016

Adven Group Oy:n hallituksessa on tehty seuraavat nimitykset: Hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty 1.9.2016 alkaen Aappo Kontu. Aappolla on mittava kokemus teollisten palvelujen johtotehtävistä sähkö- ja prosessiteollisuuden toimialoilta. Hän on toiminut Empower Group Oy:n toimitusjohtajana aina vuoteen 2012. Sitä ennen hän on toiminut operatiivisissa liikkeenjohdon tehtävissä mm. Pohjolan Voima Oy:n ja Teollisuuden Voima Oy:n palveluksessa. Aappo toimii nykyään useiden yritysten hallituksissa.

Yhteistyö pitää Jepuan teollisuutta voimissaan

Uutinen 01.09.2016

Yksi yritys tarvitsee energiaa ja toisella syntyy tuotannossa ylimääräistä raaka-ainetta, jota on vaikea hävittää. Kun ylimääräisestä raaka-aineesta valmistetaan biokaasua alueen yritysten energiakäyttöön, kaikki hyötyvät. Energiayhtiö Advenin mukaan Jepuan yhteistyöstä kannattaisi ottaa mallia muuallakin.

Nerokas energiaratkaisu S-ryhmän jättimäisessä logistiikkakeskuksessa

Uutinen 21.06.2016

S-ryhmän Sipooseen rakenteilla oleva logistiikkakeskus on yksi Suomen isoimmista investoinneista ja yksi Euroopan suurimmista kylmävarastoista. Energiantuotannon malliltaan poikkeuksellisen siitä tekee sekä kokoluokka että erilaisten energiantuotantotapojen yhdistelmä. Keskuksen energian toimittaja Adven uskoo hybridimallien yleistyvän tulevaisuuden kiinteistöjen energiantuotannossa.

Nammo Vihtavuori ja Adven miettivät Siikajärven vedenkäytön uusiksi

Uutinen 08.06.2016

Laukaan Vihtavuoressa sijaitsevan Siikajärven vedenpinnan havaittiin viime vuonna alussa laskeneen poikkeuksellisen paljon. Järviveden merkittävin käyttäjä on ruutitehdas Nammo Vihtavuori Oy, joka päätti ryhtyä toimiin vesitilanteen parantamiseksi. Kumppaniksi edistykselliseen vedenkierron ratkaisuun Nammo valitsi Advenin. 2016 syksystä alkaen vettä otetaan järvestä 40 prosenttia vähemmän entiseen verrattuna. Samalla ratkaisu vähentää Nammon kokonaisenergian käyttöä 15 prosenttia.

Geokaivojen poraus alkaa tällä viikolla DB Schenkerin uuden terminaalin tontilla Vaasassa

Uutinen 26.04.2016

Vaasaan on rakenteilla uusi DB Schenkerin terminaali, jonka lämmitys ja viilennys toteutetaan Advenin geoenergiaratkaisulla. Viikolla 17 tontilla aloitetaan geokaivojen poraus. Uudesta terminaalista tulee täysin hiilineutraali. Alhaisten hiilidioksidipäästöjen lisäksi ratkaisulla saadaan noin 10–15 prosentin säästöt energiakustannuksissa verrattuna perinteisiin energiaratkaisuihin.

Siuntion ja Veikkolan kaukolämpö tuotetaan nyt biopolttoaineella

Uutinen 04.04.2016

Advenin operoimat Siuntion ja Veikkolan alueen kaukolämpölaitokset ovat siirtyneet biopolttoaineen käyttöön fossiilisten polttoaineiden sijaan. Laitosten vanhat lämmityskattilat on uudistettu pellettikattiloiksi kilpailukykyisemmän ja ympäristömyötäisemmän kaukolämmön tuotannon varmistamiseksi.

AMP CAPITAL JA INFRACAPITAL OSTAVAT ENERGIAYHTIÖ ADVENIN

Uutinen 05.01.2016

EQT Infrastructure myy Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimivan energiayhtiö Adven Groupin yhteenliittymälle, johon kuuluvat sijoitusrahastot AMP Capital ja Infracapital. Kauppa on tarkoitus viedä loppuun tammikuussa.

 

Pysy mukana energia- ja vesiratkaisujen kehityksessä!

Tilaa Advenin uutiskirje