Kauppakeskus Jakobsbergs Centrum on geoenergiaratkaisun ansiosta nyt energiaomavarainen

Uutinen 24.05.2017

Tukholman alueella sijaitseva Jakobsbergs Centrum on tällä hetkellä Ruotsin suurin kauppakeskus, jonka energia tuotetaan geoenergiaratkaisulla. Kauppakeskuksen alle porattiin yhteensä 68 geokaivoa ja uusiutuvan geoenergian ansioista keskus on nyt lähes täysin energiaomavarainen. Geoenergiaratkaisu vähentää kauppakeskuksen lämmitystarvetta, mikä vastaa kapasiteetiltaan 400:n rivitalon lämmitystä. Projekti toteutettiin yhteistyössä energiakumppani Advenin ja Cityconin kanssa, joka on Jakobsberg Centrumin omistaja.

Lippulaivaan tulee maailman suurin kauppakeskukseen sijoittuva geoenergialaitos .

Uutinen 16.05.2017

Citycon rakennuttaa Espooseen uuden kauppakeskus Lippulaivan. Kiinteistön käyttämä lämmitys ja viilennys saadaan kallioperästä uusiutuvan geoenergian avulla, joka ei aiheuta hiilipäästöjä. Lippulaivan ratkaisu tarkoittaa lisäksi paikallisesti tuotettua energiaa, sillä koko laitoksen tuottama lämmitys- ja viilennysenergia käytetään Lippulaivassa. Järjestelmä tekee Lippulaivasta lähes omavaraisen lämmityksessä ja viilennyksessä.

Phil Pacey (AMP Capital) on nimitetty Advenin hallituksen jäseneksi

Uutinen 03.04.2017

Phil Pacey on nimitetty 1.4.2017 alkaen Advenin hallituksen jäseneksi. Ennen siirtymistään AMP Capitalin palvelukseen 1.9.2016 Phil on tehnyt mittavan uran mm. taloushallinnon, liiketoiminnan kehittämisen ja ostotoiminnan johtotehtävissä useissa yrityksissä kuljetus- ja infrastruktuuriyrityksissä. Lisäksi hänellä on yli 20 vuoden kokemus hallitustyöskentelystä pääosin samoilta toimialoilta.

Juhani Sillanpää on nimitetty Advenin M&A-toiminnasta vastaavaksi johtajaksi

Uutinen 03.04.2017

Advenin strateginen tavoite on kasvaa kannattavasti. Tämän tavoitteen saavuttaminen vaatii orgaanisen kasvun lisäksi merkittävää määrää yritys- ja liiketoimintaostoja (M&A) lähivuosien aikana. KTM, OTM Juhani Sillanpää on nimitetty 1.4.2017 alkaen Advenin yritys- ja liiketoimintajärjestelyistä vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Elintarvikealan teollisuuspuisto säästää energiakuluissa keskittämällä

Uutinen 11.01.2017

Rajamäelle on suunnitteilla teollisuuspuisto, joka soveltuisi erityisesti elintarviketeollisuuden käyttöön. Alkoholituotteita valmistavan Altian lisäksi alueella toimii jo puolenkymmentä muuta yritystä, ja lisää tontteja on kaavoitettu yrityskäyttöön. Adven tuottaa alueelle höyryä lämmitykseen ja teollisuuden prosesseihin.

FastPartner Ruotsin Kistassa valitsi uusiutuvan geoenergian

Uutinen 29.12.2016

FastPartner Oy:n toimistokiinteistö Sätesdalen 2:ssa Ruotsin Kistassa lämmitetään ja viilennetään keväästä 2017 eteenpäin Advenin palveluna tuottamalla, uusiutuvalla geoenergialla.

Tunturipurot lämmittävät Elämystehdas Lapparia

Uutinen 16.12.2016

Torniolainen Elämystehdas Lappari saa lämpöä ja viilennystä Tornionjoesta, kallioperästä sekä kaukolämmöstä. Energiayhtiö Adven arvioi hybridimallin olevan kestävin tapa lämmittää ja viilentää vanhaa kiinteistöä, jolla on nyt edessään kokonaan uusi elämä.

Suomalainen teollisuus parantaa kilpailukykyä tehostamalla energiankäyttöä

Uutinen 25.11.2016

Energia on yksi teollisuuden merkittävimmistä kulueristä. Tehostamalla energiankäyttöä myös tehtaan kilpailukyky paranee. Adven toteuttaa hankkeen, jolla DuPontin tytäryhtiön Finnfeeds Finland Oy:n Naantalin betaiinitehtaan höyryn käyttöä vähennetään lähes 40 prosenttia ja hiilijalanjälkeä pienennetään olennaisesti.

Elintarviketeollisuus hakee uusia keinoja nesteiden haihduttamiseen

Uutinen 16.11.2016

Teollisuuden prosesseissa syntyy erilaisia jätevesiä ja sivuvirtoja, joiden käsitteleminen on nykyisellään hankalaa ja kallista. Kun jätevedestä tai sivuvirrasta poistetaan neste, jäljelle jää monesti hyödyntämiskelpoista raaka-ainetta. Vesi- ja energiayhtiö Adven näkee, että tulevaisuudessa tämänkaltaiset tuotannon sivuvirrat otetaan entistä paremmin hyötykäyttöön useissa yrityksissä. Eläinperäisiä raaka-aineita kierrättävä Honkajoki Oy kehittää parhaillaan omia tuotantolinjojaan – nesteen haihduttaminen on keskeisessä roolissa.

Liedon teollisuusalue lämpenee kolmen toimijan yhteistyöllä

Uutinen 27.09.2016

Liedossa sijaitseva Avantin teollisuusalue on kasvanut vauhdikkaasti viime vuosina. Liedon kunta luonnehtii Avantin aluetta Turun seudun kumipyörälogistiikan keskukseksi. Alue on pinta-alaltaan 35 hehtaaria, ja siellä toimii suuria yrityksiä kuten Wihuri, Postin logistiikkakeskus ja Volvo. Adven osti kaksi alueen kaukolämmön tuottamiseen käytettävää laitosta Suomen Bioenergia Oy:ltä ja tuottaa nyt Avantissa lämpöä, jonka Liedon Lämpö Oy jakelee edelleen kaukolämpöverkon kautta alueen loppukäyttäjille.

 

Pysy mukana energia- ja vesiratkaisujen kehityksessä!

Tilaa Advenin uutiskirje