Adven ostaa Ekokemin Jepuan lämpölaitoksen

Uutinen 21.09.2016

Adven ja Ekokem ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla Adven ostaa Ekokemin Jepuan lämpölaitoksen ja siihen liittyvät liiketoiminnat. Kauppa on osa Advenin strategiaa, joka tähtää merkittävään kasvuun lähivuosina teollisuuden energiamarkkinoilla. Lämpölaitos tuottaa vuosittain noin 50 gigawattituntia energiaa. Määrä vastaa pienen kaupungin kaukolämpöverkossa kulutetun energian määrää.

Nimityksiä Adven Group Oy:n hallituksessa

Uutinen 14.09.2016

Adven Group Oy:n hallituksessa on tehty seuraavat nimitykset: Hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty 1.9.2016 alkaen Aappo Kontu. Aappolla on mittava kokemus teollisten palvelujen johtotehtävistä sähkö- ja prosessiteollisuuden toimialoilta. Hän on toiminut Empower Group Oy:n toimitusjohtajana aina vuoteen 2012. Sitä ennen hän on toiminut operatiivisissa liikkeenjohdon tehtävissä mm. Pohjolan Voima Oy:n ja Teollisuuden Voima Oy:n palveluksessa. Aappo toimii nykyään useiden yritysten hallituksissa.

Yhteistyö pitää Jepuan teollisuutta voimissaan

Uutinen 01.09.2016

Yksi yritys tarvitsee energiaa ja toisella syntyy tuotannossa ylimääräistä raaka-ainetta, jota on vaikea hävittää. Kun ylimääräisestä raaka-aineesta valmistetaan biokaasua alueen yritysten energiakäyttöön, kaikki hyötyvät. Energiayhtiö Advenin mukaan Jepuan yhteistyöstä kannattaisi ottaa mallia muuallakin.

Nerokas energiaratkaisu S-ryhmän jättimäisessä logistiikkakeskuksessa

Uutinen 21.06.2016

S-ryhmän Sipooseen rakenteilla oleva logistiikkakeskus on yksi Suomen isoimmista investoinneista ja yksi Euroopan suurimmista kylmävarastoista. Energiantuotannon malliltaan poikkeuksellisen siitä tekee sekä kokoluokka että erilaisten energiantuotantotapojen yhdistelmä. Keskuksen energian toimittaja Adven uskoo hybridimallien yleistyvän tulevaisuuden kiinteistöjen energiantuotannossa.

Nammo Vihtavuori ja Adven miettivät Siikajärven vedenkäytön uusiksi

Uutinen 08.06.2016

Laukaan Vihtavuoressa sijaitsevan Siikajärven vedenpinnan havaittiin viime vuonna alussa laskeneen poikkeuksellisen paljon. Järviveden merkittävin käyttäjä on ruutitehdas Nammo Vihtavuori Oy, joka päätti ryhtyä toimiin vesitilanteen parantamiseksi. Kumppaniksi edistykselliseen vedenkierron ratkaisuun Nammo valitsi Advenin. 2016 syksystä alkaen vettä otetaan järvestä 40 prosenttia vähemmän entiseen verrattuna. Samalla ratkaisu vähentää Nammon kokonaisenergian käyttöä 15 prosenttia.

Geokaivojen poraus alkaa tällä viikolla DB Schenkerin uuden terminaalin tontilla Vaasassa

Uutinen 26.04.2016

Vaasaan on rakenteilla uusi DB Schenkerin terminaali, jonka lämmitys ja viilennys toteutetaan Advenin geoenergiaratkaisulla. Viikolla 17 tontilla aloitetaan geokaivojen poraus. Uudesta terminaalista tulee täysin hiilineutraali. Alhaisten hiilidioksidipäästöjen lisäksi ratkaisulla saadaan noin 10–15 prosentin säästöt energiakustannuksissa verrattuna perinteisiin energiaratkaisuihin.

Siuntion ja Veikkolan kaukolämpö tuotetaan nyt biopolttoaineella

Uutinen 04.04.2016

Advenin operoimat Siuntion ja Veikkolan alueen kaukolämpölaitokset ovat siirtyneet biopolttoaineen käyttöön fossiilisten polttoaineiden sijaan. Laitosten vanhat lämmityskattilat on uudistettu pellettikattiloiksi kilpailukykyisemmän ja ympäristömyötäisemmän kaukolämmön tuotannon varmistamiseksi.

AMP CAPITAL JA INFRACAPITAL OSTAVAT ENERGIAYHTIÖ ADVENIN

Uutinen 05.01.2016

EQT Infrastructure myy Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimivan energiayhtiö Adven Groupin yhteenliittymälle, johon kuuluvat sijoitusrahastot AMP Capital ja Infracapital. Kauppa on tarkoitus viedä loppuun tammikuussa.

Citycon valitsi Advenin geoenergian kauppakeskus Jakobsbergs Centrumissa

Uutinen 22.12.2015

Cityconin omistama kauppakeskus Jakobsbergs Centrum Ruotsissa vaihtaa kaukolämmön uusiutuvaan, geoenergialla tuotettuun lämmitykseen ja jäähdytykseen. Kauppakeskuksen kokonaisenergian kulutus vähenee näin jopa 65 prosenttia. Jakobsbergs Centrumissa toteutettava pilottiprojekti on hyvin linjassa Cityconin tavoitteiden kanssa. Niiden mukaisesti Citycon investoi energiatehokkuuden parantamiseen, kasvattaa uusiutuvien energiamuotojen käyttöä sekä vähentää CO2 päästöjä.

Harriniva siirtyy geoenergiaan

Uutinen 19.10.2015

Harriniva on valinnut kiinteistöjensä lämpöenergian toimittajaksi Adven Oy:n. Advenin geotermisellä lämmöntuotannolla korvataan vuotuisesti noin 200.000 litran lämmitysöljyn käyttö.

 

Pysy mukana energia- ja vesiratkaisujen kehityksessä!

Tilaa Advenin uutiskirje