Adven laajenee Latviaan ja ostaa Cēsisin ja Valmieran kuntien kaukolämpöyhtiöt

Adven on sopinut yrityskaupasta, jossa Adven ostaa kaksi Energijas Risinajumi -yhtiön omistamaa kaukolämpöyhtiötä Latviasta.

SIA Cēsu Siltumtīkli tuottaa kaukolämpöä yli puolelle Cēsisin kaupungin asukkaista ja AS Valmieras Enerģija on lämmöntuottaja Valmieran kaupungissa tuottaen n. 85 % kunnan lämmityksestä. Adven ostaa SIA Cēsu Siltumtīkli -yhtiön kokonaisuudessaan ja 52 % AS Valmiera -yhtiöstä, 48 % jäädessä Valmieran kaupungin omistukseen.

Adven tuottaa kaukolämpöä yli 90 kaukolämpöverkossa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa ja lämpöä tuotetaan tuhansille yrityksille ja yksityisasiakkaille. Yrityskauppa tarjoaa yhtiölle mielenkiintoisen mahdollisuuden laajentaa energia-alan kokemustaan ja asiantuntijuuttaan nyt myös Latvian markkinalle.

Advenin toiminta on vakiintunutta Suomessa, Ruotsissa ja Virossa, mikä antaa hyvän perustan kasvumahdollisuuksille Pohjois-Latviassa. "Tavoittelemme tasaista kasvua, ja jatkamme sopivien kasvukohteiden etsimistä Pohjoismaissa ja Baltiassa", sanoo Matti Viljo, CEO Adven Group.

Lisätietoja:

Adven, Juhani Sillanpää, SVP Business Development, juhani.sillanpaa@adven.com, puh. +44 (0) 7789 033236

Adven, Urmo Heinam, CEO Adven Estonia, urmo.heinam@adven.com, puh. +372 6678651

Share