Adven mukaan Itämeren suojeluun – sitoumus Baltic Sea Action Groupille

Itämeren pahimpia ongelmia on rehevöityminen, joka johtuu siitä, että veteen päätyy liikaa typpeä ja fosforia. Suomalainen Baltic Sea Action Group -säätiö edistää konkreettisia tekoja, joilla Itämeren ongelmia voidaan helpottaa. Adven on antanut Baltic Sea Action Groupille sitoumuksen, jonka tavoitteena on vähentää ravinteiden päätymistä Itämereen toteuttamalla ja kehittämällä ravinteiden talteenottoa teollisuudessa.

-   Ravinteet pitäisi ottaa talteen ja kierrättää. Suomi voisi olla ravinteita kierrättämällä täysin omavarainen, eikä lannoitteita tarvitsisi tuoda ulkomailta. Advenilla on ratkaisuja esimerkiksi juuri ravinteiden talteenottoon, Baltic Sea Action Groupin asiamies Mathias Bergman sanoo.

-   Parempaan vesi- ja energiatehokkuuteen tähtäävät ratkaisut samoin kuin ravinteiden ja monien muiden raaka-aineiden talteenotto ovat palveluidemme tärkein kärki tällä hetkellä. Itämeri-sitoumus on yksi tapa tuoda näkyväksi tekemäämme työtä, Advenin Suomen myyntijohtaja Juha Elo sanoo. 

Ravinteet takaisin pelloille

-   Toteuttamamme teollisuuden jäteveden käsittelyyn liittyvät projektit ovat laajoja kokonaisuuksia. Ravinteiden talteenoton lisäksi mukana on aina veden uusiokäyttöä sekä energian talteenottoa.

Tämän kokonaisuuden teollisuusyritykset voivat ostaa meiltä palveluna, Advenin tuotepäällikkö Terho Saaristo kertoo.

Teollisuuden prosesseissa käytetyn veden käsittelyssä kerätään talteen ravinteet, jotka voidaan käyttää uudestaan esimerkiksi lannoitteena pelloilla. Baltic Sea Action Groupille tehty sitoumus pitää sisällään myös perehtymisen uusimpiin ravinteiden talteenottomenetelmiin ja teknisiin ratkaisuihin. Lisäksi pyritään ottamaan käyttöön uusimmat vedenpuhdistuksen tekniikat. Sitoumuksen antajille on tiukat kriteerit ja toteutumista myös seurataan.

-   Adven on oiva kumppani, koska yritys kerää jatkuvasti tietoa parhaimmista käytännöistä ja soveltaa niiden käyttöä omissa toteutuksissaan erilaisten asiakkaidensa kanssa. Meidän tavoitteenamme on nimenomaan saada kytkettyä yhteen sellaiset tahot, jotka vievät koko kokonaisuutta monipuolisesti eteenpäin, Bergman toteaa.

Tärkkelysperunan viljelyyn ja jalostukseen erikoistuneelle Finnamylin tuotantolaitokselle toteutettu haihdutuspalvelu on yksi esimerkki aiemmin toteutetuista ratkaisuista. Kokemäellä sijaitsevalla laitoksella on pystytty vähentämään typen päätymistä Kokemäenjoen kautta Itämereen, kun ravinteet on kerätty talteen ja käytetty uudelleen viljelykasvien lannoitteena.

 

Lisätiedot:

Adven

Juha Elo, myyntijohtaja Suomi, puh. 040 594 4755, juha.elo@adven.com

Terho Saaristo, tuotepäällikkö, puh. 044 309 0166, terho.saaristo@adven.com

BSAG

Mathias Bergman, Säätiön asiamies, +358 50 380 7155, mathias.bergman@bsag.fi

 

Share