Adven on ostanut lämpöliiketoimintaa Pelletiküte AS yritykseltä Virossa

Yrityskaupan myötä Advenin portfolio kasvaa Virossa kymmenellä uudella pellettilämpölaitoksella. Pelletiküte AS on osa Graanul Invest Group nimistä konsernia.

Adven toimittaa jatkossa lämpöä Kosen kaukolämpöalueelle, mikä koostuu kolmesta lämpölaitoksesta alueilla Kose , Kose-Uuemõisa ja Ravila. Yrityskaupan myötä Advenin omistukseen siirtyy lisäksi seitsemän lämpölaitosta, jotka tuottavat lämpöä yritysasiakkaille.

AS Graanul Invest yrityksen toimitusjohtaja, Raul Kirjanen, on erittäin tyytyväinen kauppaan: ”Keskitymme enemmän puutavaraan ja sen hyödyntämiseen, joten viime vuosien vahvan kasvumme myötä lämmöntuotannosta on tullut toissijaista toimintaa.”

”Keskusteluissa päädyimme lopputulokseen, että myyminen olisi järkevää, sillä voisimme keskittyä paremmin pääasialliseen liiketoimintaamme. Tästä syystä päätimme siirtää lämpölaitoksemme Advenin kaltaisen asiantuntijan hoidettavaksi ja keskittyä itse pelletin tuotantoon ja ydinliiketoimintamme kehittämiseen,” Kirjanen jatkaa.

Adven Eestin toimitusjohtaja Urmo Heinamin mukaan sopimus hyödyttää molempia osapuolia: ”Jokainen yritys pyrkii olemaan paras omalla toimialallaan ja takaamaan liiketoiminnan jatkuvan kasvun. Tämän tavoitteen saavuttaminen on hankalaa, jos keskitytään useaan toimintoon yhtä aikaa. Tästä syystä Graanul Investin päätös myydä lämmöntuotanto Advenin kaltaiselle toimijalle oli erittäin järkevä ja toimii myös hyvänä esimerkkinä muille tuotantoyrityksille. Lisäksi ammattimaisen maanlaajuisen tiimin avulla voidaan parantaa tehokkuutta ja tämän kautta tarjota myös lisäarvoa asiakkaille.”

 

Share