AMP CAPITAL JA INFRACAPITAL OSTAVAT ENERGIAYHTIÖ ADVENIN

EQT Infrastructure myy Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimivan energiayhtiö Adven Groupin yhteenliittymälle, johon kuuluvat sijoitusrahastot AMP Capital ja Infracapital. Kauppa on tarkoitus viedä loppuun tammikuussa.

EQT Partners Oy:n johtaja Päivi Armisen mukaan EQT:n vuonna 2012 ostama Adven on käynyt läpi merkittävän muutosprosessin. "Kestävään kehitykseen perustuvien ja ostopalveluna hankittavien energiantuotantoratkaisujen kysyntä on erittäin suurta Advenin asiakkaiden keskuudessa. Kysynnän jatkuvaan kasvuun vaikuttavat erityisesti tiukentuvat ympäristövaatimukset sekä energiatehokkuuden merkityksen korostuminen. Uskon, että Advenilla on edessään valoisa tulevaisuus" Arminen sanoo.

Advenin toimitusjohtaja Matti Viljon mukaan Advenin strategia on uudistettu.  "Advenilla on nyt merkittävä kasvupotentiaali. Uusien kasvualueiden lisäksi yrityksen organisaatiota on vahvistettu. Asiakaskeskeisyys on entistäkin tärkeämpää, ja tuomme asiakkaillemme merkittäviä säästöjä ja tehokkuusetuja" Viljo kertoo. "Odotamme AMP Capitalin ja Infracapitalin sitoutumista strategiamme toteuttamiseen. Tavoitteemme on kehittyä asiakkaidemme kokonaisvaltaiseksi energiayhteistyökumppaniksi, joka tarjoaa heille mahdollisuuden keskittyä omaan liiketoimintaansa  Advenin huolehtiessa luotettavasta ja tehokkaasta energiatuotannosta."

AMP Capitalin infrastruktuurirahaston johtaja Boe Paharin mukaan energiasektori on AMP Capitalin toiminnan keskipisteessä nimenomaan kasvupotentiaalinsa ansiosta. "Adven sopii erinomaisesti AMP Capitalin sijoitusportfolioon houkuttelevan riski/tuottosuhteensa sekä kasvunäkymiensä ansiosta" Pahari lisää.

Infracapitalin perustajiin kuuluva Ed Clarke sanoo odottavansa innolla yhteistyön alkamista AMP Capitalin kanssa. "Adven täydentää Infracapitalin sijoituksia erinomaisesti. Tavoitteenamme on jatkaa yrityksen kehittämistä eteenpäin hyvältä valmiilta pohjalta yhteistyössä AMP Capitalin kanssa" Clarke sanoo.

Danske Bank ja Hannes Snellman toimivat yrityskaupassa EQT Infrastructuren neuvonantajina.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Adven on investoinut ympäristöystävällisiin energiantuotantoratkaisuihin yli 120 miljoonaa euroa. Toimintaa on laajennettu Ruotsiin ja palveluja on monipuolistettu, mikä on luonut uusia kasvunäkymiä. Advenin henkilömäärä on kasvanut lähes 50 % ja CO2-päästöt ovat laskeneet yli 35 %.

Adven on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva johtava energiayhtiö, jolla on yli 30 vuoden toimialakokemus. Vuonna 2014 yrityksen käyttökate (EBITDA) oli 30 miljoonaa euroa. Advenin palveluksessa työskentelee 215 työntekijää.

Lisätietoja:
Johtaja Päivi Arminen, EQT (+358 9 6962 4742, paivi.arminen@eqt.fi)
Viestintäpäällikkö Kerstin Danasten, EQT  (+46 8 506 55 334, kerstin.danasten@eqt.se)
Toimitusjohtaja Matti Viljo, Adven Group  (+358 10 344 5494, matti.viljo@adven.com)

 

EQT on johtava private equity -yhtymä, jonka pääoman arvo on miltei 29 miljardia euroa. EQT:n portfoliossa on eurooppalaisia, aasialaisia sekä yhdysvaltalaisia yrityksiä, joiden myynti on yli 17 miljardia euroa ja jotka työllistävät noin 140.000 työntekijää. EQT Infrastructure on 1,2 miljardin euron sijoitusrahasto, joka sijoittaa keskikokoisiin infra-alan yrityksiin. Sijoituskohteena ovat säännelty infrastruktuuri, luvanvarainen infrastruktuuri, markkinaehtoinen infrastruktuuri ja infrastruktuuriliitännäiset palvelut.  Lisätietoja: www.eqt.se

Adven on johtava teollisten ja kaupallisten energiaratkaisujen tarjoaja Suomessa, Ruotsissa sekä Virossa. Adven rakentaa, omistaa sekä hallinnoi asiakkaille höyryä, lämpöä ja kylmää tuottavia tuotantolaitoksiaan itse. Lisäksi Adven toimittaa kaukolämpöä, lämmittää ja jäähdyttää tiloja maalämmöllä sekä toimii maakaasun jakelun ja jälleenmyynnin parissa. Adven toimittaa energiaa noin 140 teollisuuslaitokselle ja hallinnoi yli 50 kaukolämpöverkkoa sekä 15 maalämpölaitosta, joiden yhteenlaskettu kokonaisteho on 1 500 MW. Lisätietoja: www.adven.com

AMP Capital on sijoitushallinnointiyhtiö, jonka sijoitusvarallisuus ylittää 114 miljardia dollaria. Yritys työllistää yli 250 sijoitusalan ammattilaista. AMP Capitalilla on 25 vuoden kokemus sijoittamisesta, ja se on eräs kokeneimpia globaaliin infrastruktuuriin keskittyviä varainhoitoyrityksiä. Yrityksellä on yli 120 maailmanlaajuista infrastruktuurialan omaan ja vieraaseen pääomaan perustuvaa sijoitusta. AMP Capital oli eräs ensimmäisiä sijoittajia maailmassa, joka investoi infrastruktuuriin osallistuessaan Sydneyn satamatunnelin rahoitukseen vuonna 1988. Nykyään AMP Capitalilla on sijoituksia Aasiassa, Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa. AMP Capital on AMP Limitedin tytäryhtiö. Lisätietoja: www.ampcapital.com

Infracapital on johtava eurooppalainen infrastruktuurisijoittaja, jota hallinnoi M&G Investment Management. Infracapitalin hoitamien rahastojen arvo on 2,4 miljardia puntaa, ja yrityksessä työskentelee 25 sijoitusalan ammattilaista. Infracapitalin sijoitukset keskittyvät peruspalvelujen, kuljetusalan, uusiutuvan energian sekä viestintäyhteyksien infrastruktuuriin.  Lisätietoja: www.infracapital.co.uk

Share