Esko Aho Advenin hallituksen puheenjohtajaksi

Advenin hallituksen puheenjohtajana marraskuussa aloittava Esko Aho uskoo energia- ja vesipalvelujen olevan kasvavaa ja yhteiskunnallisesti merkittävää liiketoimintaa. 

”Olemme todella iloisia siitä, että saamme Esko Ahon Advenin hallituksen puheenjohtajaksi. Hänen laaja kokemuksensa on erittäin tärkeää Advenille, joka jatkaa kasvua Suomessa, Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa”, toteavat Advenin omistajia edustavat Steve Johnson Infracapital-yhtiöstä ja Phil Pacey AMP Capital-yhtiöstä.

Suomen pääministerinä vuosina 1991-1995 toiminut Esko Aho on politiikan ja valtiollisen vastuiden ohella toiminut elinkeinoelämän johtotehtävissä. Hän on toiminut hallituksen jäsenenä useissa yhtiöissä, muun muassa Fortumissa ja Terveystalossa. Tällä hetkellä hän on Cinia Oy:n sekä East Office of Finnish Industries:n hallituksen puheenjohtaja. Esko Aho on myös Sberbankin ja Kansainvälisen kauppakamarin hallituksen (ICC) jäsen. Lisäksi Esko Aho on toiminut neuvonantajana monissa kansainvälisissä yrityksissä ja hänellä on myös lukuisia puheenjohtajuuksia kansainvälisiä ja kansallisia arviointeja ja asiantuntijaselvityksiä tuottaneissa ryhmissä. Esko Aho toimii Aalto Yliopiston Executive in Residence -roolissa ja hän oli Senior Fellow Harvardin yliopistossa 2012-2014.

 

”Adven on todella mielenkiintoinen yhtiö. Uskon, että yhtiöllä on paljon mahdollisuuksia kasvaa Suomessa ja kansainvälisesti sekä yritysostoin että orgaanisesti”, kertoo Esko Aho.

”Tavoitteenamme on luoda etua asiakkaille ja yhteisöille energiapalvelujemme kautta. Ymmärtämällä asiakkaidemme liiketoimintaa voimme luoda heille ja heidän asiakkailleen todellista arvoa”, sanoo Adven-konsernin toimitusjohtaja Jyrki Vainionpää. ”Esko Aho tuo mukanaan erittäin arvokasta näkemystä ja kokemusta näiden päämäärien saavuttamiseen.”      

Advenin arvioitu liikevaihto tälle vuodelle on noin 200 miljoonaa euroa (vuonna 2017 noin 150 miljoonaa euroa). Adven toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Norjassa.

Lisätietoja

Jyrki Vainionpää, toimitusjohtaja, Adven Group, jyrki.vainionpaa@adven.com, puh. 0504869869

 

Share