HARRINIVA HOTELS & SAFARIS SIIRTYY GEOENERGIAAN

Harriniva on valinnut kiinteistöjensä lämpöenergian toimittajaksi Adven Oy:n. Advenin geotermisellä lämmöntuotannolla korvataan vuotuisesti noin 200.000 litran lämmitysöljyn käyttö. Uuteen energiaratkaisuun siirrytään hotelli Harrinivassa, hotelli Jeriksellä ja lomakylä Torassiepissä jo vuoden 2015 loppuun mennessä. Geoenergian osuus näiden kiinteistöjen lämmitysenergian kulutuksesta on tämän jälkeen yhteensä noin 80 %.

Adven Oy rakentaa lämmöntuotantoa varten Harrinivan kiinteistöjen yhteyteen. Energiakeskukset, joita varten porataan geoenergiakaivoja yhteensä yli 14 km. Tunturi-Lapissa toimiva Harrinivan Lomakeskus Oy on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista matkailuyrityksistä. Viime sesonkina sen asiakkaat edustivat 38 eri kansallisuutta. Yhtiössä oli toukokuussa 2015 päättyneellä tilikaudella keskimäärin 96 työntekijää ja sen liikevaihto oli 9,3 miljoonaa euroa.

”Olemme innoissamme, että voimme Adven Oy:n energiaratkaisun avulla järkevästi pienentää toimintamme hiilijalanjälkeä merkittävästi”, sanoo Harrinivan liiketoimintajohtaja Kari Jarvansalo.

Adven on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva energiakumppani, joka tuottaa energiaratkaisuja vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti teollisuudelle ja kiinteistöille. Advenin liikevaihto vuonna 2014 oli 150 miljoonaa euroa.

”Yhteistyömme Harrinivan Lomakeskus Oy:n kanssa laajentaa toimintaamme Tunturi-Lapin alueelle. Geoenergia sopii hyvin pohjoisen vaativiin ilmasto-olosuhteisiin luotettavana ja ympäristömyönteisenä energialähteenä. Olemme erittäin tyytyväisiä kun saamme olla mukana kehittämässä asiakkaamme liiketoimintaa energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä parantaen”, sanoo Advenin liiketoimintajohtaja Timo Koljonen.

Share