Kasvava Adven vahvistaa johtoryhmäänsä: Ilkka Kosola nimitetty konsernin talousjohtajaksi

Ilkka Kosola, KTM (45), aloittaa Adven Groupin talousjohtajana tammikuussa 2019. Hän on toiminut kansainvälisten pörssiyritysten talouden johtotehtävissä yli kahdenkymmen vuoden ajan. Kosola siirtyy kasvuvauhdissa olevan Advenin palvelukseen Tiedolta. Tätä ennen hän on työskennellyt Baswarella ja Fortumilla.

”Olen erittäin iloinen siitä, että saamme Ilkan Adveniin”, Groupin toimitusjohtaja Jyrki Vainionpää toteaa. ”Uskon, että Ilkalla on oikea asenne ja osaaminen viedä talousfunktiotamme seuraavalle tasolle siten, että se tukee entistä paremmin kansainvälistä kasvua. Uskon myös, että Ilkka on hyvä henkilöjohtaja Advenin talousammattilaisille. Ilkan uteliaisuus ja halu syvällisesti oppia Advenin liiketoimintaa tekevät hänestä varmasti nopeasti lisäarvoa tuottavan johtoryhmäkollegan. Ilkan aiempi kokemus mm. teollisuuden tehdasympäristöstä, käyttö- ja kunnossapito- sekä IT-ulkoistusliiketoiminnoista nopeuttavat varmasti Advenin liiketoiminnan oppimista.”

”Olen innoissani päästessäni mukaan Adveniin, jonka liiketoiminta auttaa asiakkaita ympäristöystävällisissä energiaratkaisuissa. On ollut jo nyt hienoa nähdä miten energinen, positiivinen ja ammattaitoinen henkilöstö Advenissa työskentelee sekä liiketoiminnassa että tukitoiminnoissa. Uskon että pystyn ammattitaidollani ja kokemuksellani auttamaan Advenia toteuttamaan uuden vahvan omistajakunnan kanssa sovitut strategiset tavoitteet. Omistajien tukeva selkänoja ja selkeä strateginen näkemys antavat minulle konsernin talousjohtajana hyvän toimintaympäristön”, kertoo Ilkka Kosola.

Tiedolla Kosola vastaa tällä hetkellä Group Business Control ja Finance Partner -toiminnoista. Aiemmin hän toimi Tiedon Product Development Services -liiketoiminta-alueen talousjohtajana. Ennen Tietoa Kosola vastasi Basware konsernin Business Control -toiminnoista ja sisäisestä laskennasta, johti Fortumin Power -divisioonan riskienhallintaa ja toimi käyttö- ja kunnossapitopalveluita tarjoavan Fortum Servicen (nyk. Maintpartner) Business Controllerina. Uransa Kosola aloitti teollisuudessa toimiessaan mm. Metsä Groupin Suolahden vaneritehtaiden talous- ja hallintopäällikkönä sekä tehtaanjohtajan varamiehenä.

 

Kosola aloittaa tehtävässä tammikuun alussa. Siihen asti tehtävää hoitaa väliaikainen talousjohtaja Curt Johansson-Holmertz. Advenin talousjohtajana aiemmin toiminut Mikko Kilpinen on irtisanoutunut Advenin palveluksesta. ”Haluan kiittää Mikkoa. Mikon rooli Advenin kehittämisessä ja kasvussa, esimerkiksi omistajavaihdoksessa ja yritysostoissa on ollut todella merkittävä. Hän on myös hyvin pidetty kollega ja esimies”, Vainionpää jatkaa.

Lisätietoja:

Jyrki Vainionpää, CEO Adven Group, jyrki.vainionpaa@adven.com, puh. 050 486 9869

 

Share