Kauppakeskus Jakobsbergs Centrum on geoenergiaratkaisun ansiosta nyt energiaomavarainen

Tukholman alueella sijaitseva Jakobsbergs Centrum on tällä hetkellä Ruotsin suurin kauppakeskus, jonka energia tuotetaan geoenergiaratkaisulla. Kauppakeskuksen alle porattiin yhteensä 68 geokaivoa ja uusiutuvan geoenergian ansioista kauppakeskus on nyt lähes täysin energiaomavarainen.

Geoenergiaratkaisu vähentää kauppakeskuksen lämmitystarvetta, mikä vastaa kapasiteetiltaan 400:n rivitalon lämmitystä. Projekti toteutettiin yhteistyössä energiakumppani Advenin ja Cityconin kanssa, joka on Jakobsberg Centrumin omistaja.

”Cityconin kestävän kehityksen strategiaan lukeutuvat uudet, innovatiiviset ratkaisut ja Jakobsbergin geoenergia-asennukset ovat osoittautuneet onnistuneeksi pilottihankkeeksi. Tämän myötä koemme, että geoenergiaratkaisuja on mahdollista asentaa myös muihin kauppakeskuksiin, sanoo Cityconin kehityspäällikkö Mattias Bernunger. Kiinteistön omistajana haluamme toimia kestävän kehityksen mukaisesti tavoittelemalla korkeampaa energiatehokkuutta sekä hyödyntämällä ympäristöystävällisiä ratkaisuja kauppakeskuksissamme, joista geoenergia on yksi esimerkki.

”Tuotamme Jakobsbergs Centrumin energian nyt täysin geoenergiaratkaisun avulla. Tämä on siinä mielessä ainutlaatuinen projekti, että geoenergialla tuotettu, pinta-alaltaan yli 50 000 neliömetrin rakennus, on hyvin harvinainen.

Mittava geokaivojen asennusprojekti on ollut haastava, sillä yli 70 energiakaivoa on porattu 300 metrin syvyyteen asutusalueella. Uskon, että tällaista hanketta ei ole tehty vielä koskaan aikaisemmin, kertoo Johan Lönneborg, Advenin myyntipäällikkö.

Share