Kemira Chemicals Oy ja Leppäkosken Sähkö Oy myyvät FC Energia Oy:n ja FC Power Oy:n voimalaitososakkeet Advenille

Kemira Chemicals Oy ja Leppäkosken Sähkö Oy ovat allekirjoittaneet 10.1.2018 sopimuksen Advenin kanssa FC Energia Oy:n ja FC Power Oy:n osakkeiden myynnistä. Kauppa on ehdollinen ja toteutuu myöhemmin.Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Äetsässä sijaitseva FC Energia Oy ja Joutsenossa sijaitseva FC Power Oy ovat energiatuotantoyhtiöitä, jotka ovat olleet Kemiran (omistusosuus 34 %) ja Leppäkosken Sähkön (omistusosuus 66%) yhteisomistuksessa. Pääasiassa vetyä polttoaineenaan käyttävien laitosten tuottama lämpö ja sähköenergia ovat yhteensä yli 200 GWh/vuodessa.

Kaupan myötä molempien laitosten käynnissäpito ja kaikki operatiivinen toiminta siirtyy Advenille. Samassa yhteydessä Leppäkosken Lämpö Oy myy Sastamalan Pehulassa omistamansa kaukolämpöverkot laitteistoineen Advenille.

Leppäkosken Sähkö Oy:lle kauppa on pitkän aikavälin strateginen toimenpide. ”Kauppaa on valmisteltu jo yli vuoden ajan ja on hienoa, että päästiin kaikkia osapuolia tyydyttävään lopputulokseen”, sanoo toimitusjohtaja Juha Koskinen Leppäkosken Sähköstä.

Kemira ja Adven tekevät samalla pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen energiantoimituksesta.

”Yhteistyösopimuksella varmistamme kilpailukykyisen energiantuotannon tuotantolaitoksillemme myös tulevaisuudessa”, tuotantojohtaja Tommi Kankkunen Kemirasta toteaa.

”Olemme tyytyväisiä, että Kemira valitsi Advenin energiakumppanikseen. Uskomme pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja olemme valmiit edistämään Kemiran energiatehokkuutta monipuolisen osaamisemme avulla”, sanoo Advenin maajohtaja Ari Vanhanen

Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Kemiran taloudelliseen tulokseen, eikä järjestelyllä ole henkilöstövaikutuksia Kemiraan.

 

Lisätietoja

Adven, Ari Vanhanen, maajohtaja, puh. 050 043 2830

Kemira Oyj, Tommi Kankkunen, tuotantojohtaja, puh. 050 464 0885

Leppäkosken Sähkö Oy, Juha Koskinen, toimitusjohtaja, puh. 044 750 3315

 

Kemira on globaali kemianyhtiö, joka palvelee asiakkaita runsaasti vettä käyttävillä teollisuudenaloilla. Tarjoamme asiantuntemusta, sovellusosaamista ja kemikaaleja, jotka parantavat asiakkaidemme tuotteiden laatua sekä prosessi- ja resurssitehokkuutta. Keskitymme massa- ja paperi-, öljy- ja kaasuteollisuuteen sekä veden käsittelyyn. Vuonna 2016 Kemiran liikevaihto oli noin 2,4 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 800. Kemiran osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.
www.kemira.com 

Pirkanmaalla toimiva Leppäkosken Sähkö -konserni tarjoaa asiakkailleen sähkö-, kaukolämpö- ja maakaasuratkaisuja. Konsernin muodostavat sadatta toimintavuottaan viettävä emoyhtiö Leppäkosken Sähkö Oy ja sen sataprosenttisesti omistamat tytäryhtiöt Leppäkosken Energia Oy, Leppäkosken Lämpö Oy ja Grid.vc Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli noin 59 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 70. www.leppakoski.fi  

Share