Lippulaivaan Euroopan suurin liikerakennuksen yhteyteen sijoittuva geoenergialaitos

Kauppakeskus Lippulaivaan rakennetaan Euroopan suurin liikerakennuksen yhteyteen sijoittuva geoenergialaitos. Kauppakeskuksen alle on porattu 170 kaivoa, jotka ulottuvat noin 300 metrin syvyyteen. Energialaitos tuottaa hiilivapaasti kauppakeskuksen vaatiman lämmitys- ja viilennysenergian. Toteutuksesta vastaa Adven, joka tuottaa energian Lippulaivan omistamalle Cityconille kokonaispalveluna.

”Geoenergialaitos toteuttaa Cityconin vastuullisuustavoitteita, mutta tämän lisäksi se tuo ennustettavuutta energian hintaan ja hillitsee tätä kautta Lippulaivan ylläpitokuluja”, Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Erik Lennhammar toteaa.

Laitoksen rakentaminen käynnistyi keväällä 2017 ja nyt työt ovat edenneet jo pitkälle.

”Kaivot on nyt pääosin porattu ja noin 60 prosenttia energialaitoksen kokonaisinvestoinnista on valmiina. Porauksissa on käynyt ilmi, että kallioperä on laadullisesti vielä parempaa kuin alustavissa simulaatioissa oli arvioitu. Laitoksen tuottama energia riittää lähes täysimääräisesti kauppakeskuksen tarpeisiin ja mahdollisesti myös osin Lippulaivan yhteyteen rakennettavien asuintalojen tarpeisiin”, Advenin liiketoimintajohtaja Timo Koljonen sanoo.

Uusi kauppakeskus avautuu keväällä 2022. Lippulaivan vuokrattava pinta-ala on 44 000 neliömetriä ja sinne sijoittuu noin 80 erilaista myymälää ja palvelua. Kauppakeskuksessa arvioidaan käyvän vuosittain noin kahdeksan miljoonaa asiakasta.

Lisätiedot:

Adven, Timo Koljonen, liiketoimintajohtaja
Puhelin 358 50 4666999
timo.koljonen@adven.com

 

Lue myös:

”Geoenergia on vihrein ja taloudellisin ratkaisu” 

Kolme syytä harkita geoenergiaa kauppakeskukseen

Adven yrityksenä

Share