Suomisen kuitukankaiden hygieniataso varmistetaan höyryllä – jatkosopimus Advenille

Suomisen valmistamia kuitukankaita löytyy monista korkeaa hygieniaa vaativista tuotteista, kuten kosteuspyyhkeistä, vaipoista, maskeista ja hygieniatuotteista. Höyryn avulla kuitukangas kuivataan ja siitä tuhotaan mikrobit. Suominen ja Adven ovat solmineet jatkosopimuksen höyrynenergian tuotannosta.

Adven toimittaa palveluna höyryenergiaa Suomisen Nakkilan tehtaalle. Yhtiöt ovat solmineet nyt pitkäaikaisen jatkosopimuksen. Yhteistyö on alkanut 2000-luvun alussa, jolloin tehtaan hiilidioksipäästöjä vähennettiin yhteistyöllä merkittävästi, kun polttoöljystä siirryttiin lähialueilta hankittaviin puupohjaisiin polttoaineisiin.

-   Meillä on taustalla pitkä yhteistyö ja Adven oli meille ykkösvaihtoehto, koska olimme tyytyväisiä toimintaan. Toimintavarmuus on ehdottomasti tärkein asia energiatoimituksessa. Jatkossa kehitämme yhdessä molempien prosesseja entistä ympäristöystävällisemmäksi ja energiatehokkaammaksi, Suomisen Nakkilan tehtaanjohtaja Piia Tiainen kertoo.

Biohöyrylaitos on kooltaan 12 megawattia ja siihen kuuluu useita kattiloita. Uuden sopimuksen myötä Adven tekee laitokseen ympäristöä hyödyttäviä investointeja.

-   Laitoksen toimintaa kehitetään edelleen. Automaatioon ja palamisen hallintaan tehtävät investoinnit lisäävät kokonaisuudessaan energiatehokkuutta ja toimitusvarmuutta, Advenin asiakkuuspäällikkö Jani Moisanen sanoo.

Suomisen kuitukankaiden hygieniataso varmistetaan höyryllä – jatkosopimus Advenille


Energialta vaaditaan yli 99 prosentin toimitusvarmuutta – myös hukkalämpö ja sivujakeet hyödynnetään

Koska Suominen tuottaa kuitukankaita vuorokauden ympäri, myös energiantuotannon täytyy toimia 24/7. Mahdollinen toimituskatkos saa koskea vain alle yhtä prosenttia kaikesta energiantuotannosta. Toimitusvarmuus turvataan varakattiloin, ja sivujakeet hyödynnetään energian tuotannossa.

-   Myös tehtaan hukkalämpö saadaan uudelleenkäyttöön. Tälläkin hetkellä tehtaamme jäännösenergia hyödynnetään kaukolämpönä Nakkilassa ja toiveena on jatkossa kehittää tätä yhteistyötä, Tiainen sanoo.


Lisätiedot:

Adven, asiakkuuspäällikkö, Jani Moisanen, 40 514 9387 jani.moisanen@adven.com
Suominen, Nakkilan tehtaanjohtaja, Piia Tiainen, 050 3856 206, piia.tiainen@suominencorp.com

 

Suominen

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintätuotteisiin sekä muihin sovelluksiin. Visiomme on olla edelläkävijä innovatiivisissa ja vastuullisissa kuitukankaissa. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet, esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset, ovat läsnä ihmisten jokapäiväisessä elämässä ympäri maailmaa. Suomisen liikevaihto vuonna 2019 oli 411,4 milj. euroa ja työllistämme lähes 700 ammattilaista Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: www.suominen.fi 

 

Adven yrityksenä

Ajankohtaista Advenilla

Share