Tero Tuominen aloittaa Advenin teknologiajohtajana

Tero Tuominen, DI (39), aloittaa Advenin teknologiajohtajana toukokuussa 2019. Aiemmin hän on toiminut teknologiastrategiaan keskittyvänä liikkeenjohdon konsulttina ja konsultoinnin johtotehtävissä yli kymmen vuoden ajan Accenturen strategiayksikössä.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme Teron Adveniin”, Groupin toimitusjohtaja Jyrki Vainionpää toteaa. ”Olemme johtoryhmässä ja hallituksessa asettaneet tavoitteeksemme nostaa teknologiakyvykkyytemme seuraavalle tasolle. Esimerkiksi uskomme, että voisimme tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa hyödyntämällä paremmin sadoilta laitoksiltamme syntyvää tietoa. Tästä syystä käynnistimme CTO-haun. Päädyimme valinnassamme Teroon, koska uskomme, että hänellä on oikea asenne ja osaaminen. Teron aiempi laaja kokemus mm. digitalisaatiosta, kehityksen toimintamalleista ja yritystason kokonaisarkkitehtuureista on arvokasta meille.”

”Olen innoissani päästessäni mukaan Adveniin, jonka liiketoiminta auttaa asiakkaita ympäristöystävällisissä energiaratkaisuissa. Uskon että pystyn osaltani ammattitaidollani ja kokemuksellani auttamaan Advenia toteuttamaan vahvan omistajakunnan kanssa sovitut strategiset tavoitteet, ja nostamaan Advenin teknologiakyvykkyyden uudelle tasolle. Omistajien tukeva selkänoja ja selkeä strateginen näkemys antavat minulle konsernin teknologiajohtajana hyvän toimintaympäristön”, kertoo Tero Tuominen.

Accenturella Tuominen toimi vanhempana johtavana konsulttina Accenturen strategiayksikössä erikoisalueenaan teknologiastrategia. Yli 10 vuoden Accenture-uransa aikana Tuominen auttoi lukuisten kansainvälisten yritysten liiketoiminta- ja teknologiajohtoa pitkän aikavälin suunnitelmissaan ja strategisimmissa investoinneissaan. Aiemmin Tuominen on työskennellyt mm. Process Visionilla (sittemmin Enoro, nykyään osa Hansenia). Tuominen on DI teknillisen fysiikan ja matematiikan laitokselta Otaniemestä.

Tuominen aloittaa tehtävässä toukokuussa ja raportoi talousjohtaja Ilkka Kosolalle. Tehtävä on Advenilla uusi.

 

Adven yrityksenä

Ota yhteyttä

Share