Terrafame tähtää tuotantoprosessinsa energiatehokkuuden kehittämiseen yhteistyössä Advenin kanssa

Adven ja Terrafame Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jolla tähdätään Terrafamen tuotantoprosessin energiatehokkuuden kehittämiseen sekä selvitetään uusia energiaratkaisuja Terrafamen kaavaileman akkukemikaalitehtaan energiantuotantoon.

-  Tavoitteenamme on tehdä investointipäätös uudesta akkukemikaalitehtaasta keväällä 2018, jolloin sen tuotanto voisi alkaa jo vuonna 2020. Akkukemikaalitehdas kasvattaa energian tarvettamme, joten nyt on oikea aika selvittää prosessiemme energiatehokkuutta kokonaisuutena ja varautua samalla tulevaan. Adven teollisuusenergian ja energiatehokkuuden asiantuntijana on meille sopiva kumppani minimoimaan energiankäytön kustannuksia ja ympäristö-vaikutuksia, toteaa Terrafamen kaupallinen johtaja Janne Palosaari.  

Lue myös: Adven toteuttaa uusiutuvaan energiaan perustuvan energialaitoksen Terrafamen uudelle akkukemikaalitehtaalle

Energiatehokkuuden kehittämisen lisäksi nyt solmittu sopimus kattaa myös pitkäaikaisen energiantuotannon Terrafamen Sotkamon teollisuusalueella. Samassa yhteydessä alueella sijaitsevat lämpölaitokset siirtyvät Advenin omistukseen. Jatkossa Adven tuottaa Terrafamen prosesseissa tarvittavaa energiaa palveluna ja huolehtii sekä laitosten toiminnasta että kehittämisestä kaikkine vastuineen.

-  Olemme iloisia, että Terrafame valitsi meidät energiakumppanikseen. Osaamisemme ja kokemuksemme energialaitosten ja energiatehokkuuden kehittämisessä mahdollistaa alan parhaiden käytäntöjen tuomisen myös Terrafamelle. Kehittäminen tapahtuu kytkeytymällä tiiviisti osaksi asiakkaan tuotantoprosessia. Tästä yhteistyöstämallista meillä on hyviä tuloksia entuudestaan, kertoo Advenin asiakkuusjohtaja, Heikki Aarrejoki

Adven ja Terrafame ovat myös sitoutuneet optimoimaan rikin hankintaa ja kartoittamaan sen prosessointiin sopivia teknisiä ratkaisuja. Tavoitteena on löytää molempien osapuolten tarpeisiin soveltuvat ratkaisut yhdistämällä resurssit ja osaaminen.

 

Lisätietoja:

Adven, Heikki Aarrejoki, puh. 050 411 1848, heikki.aarrejoki@adven.com

 

Terrafame

Terrafame Oy on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta. www.terrafame.fi

 

Share